VİDEO - HDP’nin oturma eylemi için bekleyiş sürüyor

VİDEO - HDP’nin oturma eylemi için bekleyiş sürüyor
Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin kayyum atamaları ve belediye eşbaşkanlarının tutuklanmasını protesto ediyor. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve HDP'li milletvekillerinin katılımı ile Yenişehir Ofis semti Sanat Sokağı’nda oturma eylemi için bekleyiş sürüyor.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, DTK Eş Başkanları, HDK Eşsözcüleri ve milletvekilleri 3 günlük eylemlerinin startını verdi.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Ofis'te Sanat Sokağı girişinde toplanan HDP'liler, kayyumlara karşı protesto gösterisi yaptı. Polis, Ofise çıkan tüm caddelerde yoğun önlem aldı.

pp-003.jpeg

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve HDP'li milletvekilleri'nin katılımı ile Diyarbakır'da oturma eylemi yapacak. Eylem için Ofis AZC Plaza önünde bir araya gelindi. Belediyelere kayyım ataması, belediye eşbaşkanlarının tutuklanması ve aynı zamanda Kuzey Suriye'ye yönelik askeri harekatın protesto edileceği eylem 3 gün sürecek. Milletvekilleri saat 12.00'den 15.00'e kadar oturma eyleminde yer alacak.

p4.jpeg

Eyleme, HDP Eşgenel Başkanı Sezai Temelli, HDP Miletvekilleri Leyla Güven, Berdan Öztürk, Gülistan Koçyiğit, Murat Çepni, Saruhan Oluç, Fatma Kurtalan, İmam Taşçıer, Feleknaz Uca, Meral Danış Beştaş, Filiz Kerestecioğlu katılıyor.

Milletvekilleri eylemin yapılacağı, Ofis semtinde toplandı. Eylemin yapılacağı AZC plazanın önü TOMA, zırhlı araç ve otobüslerle kapatılmış durumda. Bölgede çok sayıda çevik kuvvet polisi konuşlandırıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli oturma eyleminin yapılacağı alana geldi.

Çevik kuvvet, Sanat sokağı girişini kalkanlarla kapatarak,  AZC plaza önüne girişlere izin verilmedi.

Polis ile HDP'liler arasında müzakere sürerken, toplanan kalabalık sanat sokağında oturma eylemine geçti. Eylem sloganlarla sürüyor.

“Kayyum rejimini kabul etmiyoruz”

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli AZC önünde bir basın açıklaması yaptı. Sezai Temelli yaptığı açıklamada:

"Her türlü ablukayı kıracağız. Bu kent bizim kentimizdir. Bu yüzden Amed, Mardin "ya meye" diyoruz. Halkların sesini, HDP'nin sesini kısamayacaklar.

Parlamento kayyım rejimini kendisine saldırı olarak kabul etmeli. Kayyım, demokrasiye darbe demek olan faşist düzendir. Tüm milletvekilerine çağrımızdır; iktidarın dayattığı bu düzene sessiz kalmayın.

Biz HDP olarak, kayyım rejimini de, kayyımları da asla kabul etmiyoruz. Bir an önce arkadaşlarımızın görevine dönmesini istiyoruz. Dün Selçuklu Mızraklı tutuklandı, 12 Belediye başkanımız tutuklandı. 2016'da Fırat Anlı ve Gültan Kışanak'a yapılanların aynısını bugün de yaptılar.

Eninde sonunda, 31 Martta olduğu gibi, bu kentlerimizden de süpürüp atacağız. Ama bu defa bu iktidarı da yanına koyup atacağız.

 

Bu iktidar Kürt düşmanlığı ile ayakta kalıyor. Dünya bunu anladı, ama Türkiye buna hala sessiz. Kürt düşmanlığı üzerine var ettikleri bir savaşla ayakta kalmaya çalışıyorlar. Kürtleri yok sayarak kendince çözüm arıyorlar. Bu çözüm değil çözümsüzlüktür. Toprak bütünlüğü diyor ilk yaptığı şey Suriye topraklarına saldırmak oldu. Biz hiç kimseye yapılan zulmü kabul etmiyoruz, Kürtlere yapılan zulmü hiç kabul etmiyoruz.

Kayyım rejimine karşı önergelerimiz olacak mecliste. Bu bir demokrasi sınavı olacak. Kürtlere yapılan bu zulüm karşısında alınacak tavır demokrasi ve barışa karşı alınacak bir tavırdır."

Temelli konuşurken, etrafta konuşlanan TOMA ve zırhlı araç motor sesi ile Temelli'nin sesini bastırmak istendi. Kitle bu duruma tepki gösterdi. Temelli konuşmasını sürdürüyor. (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.