VİDEO - Hevsel Bahçeleri'nde Sultan kuşu

VİDEO - Hevsel Bahçeleri'nde Sultan kuşu
Diyarbakır Hevsel Bahçeleri'ndeki bir kafenin bahçesinde yaşayan ve Sultan yada Saray kuşu olarak da bilinen Tavus Kuşu, izleyenleri büyülüyor. Kafeye gelen müşteriler, yemek ve içecekten çok tavus kuşunu görüntülüyor.

Haber - Kamera: Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Son aylarda turizmin çekim merkezi haline gelen Diyarbakır'da, yerli ve yabancı turistlerin sayısı her gün artarak devam ediyor.

hevsel-bahcesinde-tavus-kusu-1.jpeg

Turistlere hizmet vermek amacıyla da özellikle Sur İçi ve yakın bölgesinde bulunan mekanlar, turistlere daha iyi hizmet vermek için adeta birbiriyle yarışıyor.

hevsel-bahcesinde-tavus-kusu-2.jpeg

UNESCO Kültür Mirası Koruma listesinde bulunan Hevsel Bahçeleri'nde bulunan bir kafe, daha çok müşteri ve turistlerin ilgisini çekmek için bahçesine bir Tavus kuşu getirdi. Bahçede serbestçe dolaşan, Sultan yada Saray kuşu olarak da bilinen Tavus Kuşu, müşterilerin ve turistlerin ilgi odağı haline geldi.

hevsel-bahcesinde-tavus-kusu-3.jpg

İnsanlardan çekinmediği gözlenen tavus kuşu, kuyruğunu açarak, büyülü renkleriyle kafe müşterilerine adeta poz vermesi dikkat çekti. Zaman zaman kendine has sesler de çıkaran Tavus Kuşu, bahçede dolaşarak doğal ortamdan besleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum