VİDEO - Hırsızlar Sur içini talan ediyor, aileler tedirgin

VİDEO - Hırsızlar Sur içini talan ediyor, aileler tedirgin
Diyarbakır’ın tarihi ilçesi Suriçi’ne son bir aydır dadanan hırsızlar tescilli yapılar başta olmak üzere evleri talan etti. Sur sakinleri, “hırsızlık” korkusundan evlerini bırakıp taziyeye dahi gidemez duruma geldi.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Sur ilçesi hem tarihi dokusuyla, hem de turistik yapısıyla dikkat çekiyor. Ancak mahallelere son bir aydır hırsızlar dadandı. Yüzlerce hırsızlık vakasının kayda geçtiği Suriçi’nde,  tescilli evlerin kapı, pencere ve demirleri ile taşları çalındı.  Hırsızlar tescilli olmayan ve insanların yaşadığı evlerden ise, televizyon, telefon, bilgisayar gibi elektronik eşyaları çaldı. Yaşananlara isyan eden Suriçi sakinleri, önlem alınmasını istiyor.

Aynı sokakta 20 ev

Hırsızlık mağdurlarından biri de Berat Bayram. Bayram’ın Ziya Gökalp Mahallesi’ndeki tescilli evinin iki demir kapısı iki gün önce çalındı. 3 bin lira harcayarak evine yeni iki kapı taktıran Bayram, “Yeniden kapı taktırdım, ama bunların da çalınacağından eminim. Çünkü önlem alınmıyor” dedi. Aynı sokakta yaklaşık 20 eve giren hırsızlar, mahalle sakinlerinin korkulu rüyası oldu.

‘Metal her şeyi çalıyorlar’

Ziya Gökalp Mahallesi Muhtarı Muhsin Sanay, mahallede 100’e yakın tescilli yapı olduğuna dikkat çekerek, “Bir taraftan hırsızlar, bir taraftan defineciler dadanmış. Demir olan, metal olan ne varsa çalıp götürüyorlar. Mahallede, beyaz eşya, televizyon kalmadı” dedi.

İnsanlar evlerinden çıkamıyor

Mahalle sakinlerinin “hırsız korkusundan” evlerini bırakıp taziyeye dahi gidemediğini belirten Sanay, “Güvenliğin sağlanması için mahalle bekçilerinin gece devriye atması gerekiyor. Hırsızlık korkusundan insanlar bir dakika evlerinden çıkamıyor” diye konuştu.  Lalebey Mahallesi Muhtarı Abdullah Çelik de, acil önlem alınmasını istedi.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum