VİDEO- İhsan Arslan: Akrabalık siyasetten üstündür

VİDEO- İhsan Arslan: Akrabalık siyasetten üstündür
Bölgede geniş bir alana yayın Xiyan Aşireti, dernekleşerek ilk kongresini yaptı. Kongrede konuşan AK Parti eski Milletvekili aynı zamanda aşiret üyesi M. İhsan Arslan, birlik beraberlik çağrısı yaptı.

TİGRİS HABER- Bölgede geniş bir alana yayın Xiyan Aşireti, dernekleşerek ilk kongresini yaptı. Kongrede konuşan AK Parti eski Milletvekili aynı zamanda aşiret üyesi M. İhsan Arslan, birlik beraberlik çağrısı yaptı.

Kulp, Mardin, Derik, Muş, Batman bölgesinde yerleşik olan olan Xiyan Aşireti üyelerinin başlattığı dernek çalışmaları sona erdi. Derneğin ilk kongresi Dicle Üniversitesi Kongre Salonu’nda yapıldı. Kongreye AK Parti eski vekilleri İhsan Arslan, Mehmet Faruk Bayrak ile her bölgeden aşiretin ileri gelenleri ve üyeleri katıldı. Kongre, Encan Aslan’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Salonun hınca hınç dolduğu kongrenin ilk konuşmasını AK Parti eski Milletvekili İhsan Arslan yaptı. Arslan, Kürtçe başladığı konuşmasını Türkçe sürdürdü.

xiyan-asiretii-2.jpg

‘Akrabalık siyasetten üstündür’

Ayet ve hadislerdeki dayanışmayı örnek vererek konuşmasına başlayan Arslan, akrabalar arasındaki yardımlaşmanın önemine dikkat çekti. Xiyan aşireti üyelerinin farklı bölgelerde yerleşmiş oldukları için üyeler arası iletişimin zarar gördüğünü belirten Arslan, “Ayrı ayrı yerleşmiş olmaktan iletişimimiz zarar görmüştür, bazen engellenmiştir. Bir arada olamayınca güç de olamıyorsunuz” dedi. 

Derneğe destek

Derneğin kurucularına teşekkür eden Arslan,  “akil insanlardan” oluşan bir heyetin de derneğin yöneticilerine destek olacağını söyledi. Birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Arslan, “Ben bir partiye mensup olduğum için bu derneği kursaydım olmayacaktı. Ama bugün bu fırsatı yakalamış bulunuyoruz. Birlikten kuvvet doğar sözü doğrudur. Akrabalığımız siyasetten üstündür” diye konuştu.

xiyan-asireti-2.jpeg

Arslan’ın ardından konuşan eski vekil Mehmet Faruk Bayrak da birlik ve beraberlik mesajı verdi. Konuşmalardan sonra tek liste ile gidilen seçimde Yunus Oruç, dernek başkanlığına seçildi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.