VİDEO - İki defa sökülüp yapıldı, Melikahmet caddesi hala sorun

Diyarbakır Sur ilçesinin en işlek caddelerinden biri olan ve 8 yıl önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen “Sokak Sağlıklaştırma Projesi” kapsamında yüklü bir harcama yapılarak yenilenen Melik Ahmet Caddesi’nin bazı bölümlerinde çökmeler yaşanıyor

Haber: Sait BAYRAM

Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Caddenin girişindeki çökmeye şimdiye kadar müdahale edilmemesi tepkiye yol açtı. Yağmurlu havalarda çukurda oluşan su birikintisi çevreden geçen yayaları rahatsız ediyor.

8 yıl önce Sur’u yeniden ihya projesi başlatılmıştı!

Sur ilçesinde çatışmalar sonrası başlatılan ihya projesi kapsamında başlatılan çalışmalarda işyeri ve sokaklar yeniden onarıldı, ancak, Gazi Caddesi ve Balıkçılarbaşı semtinden başlayarak Urfakapı’ya kadar uzanan Melik Ahmet Caddesi’nde de çökmeler oluştuğu tespit edildi. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin finanse etmesiyle ‘Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ hayata geçirildi.

sur-melikahmet-caddesi-2.jpeg

Mevcutlar söküldü, yenileri yapıldı

‘Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ kapsamında Melik Ahmet Caddesi’ndeki taşlar sökülerek yeni bazalt taşlarıyla yenilendi. Proje kapsamında hem Gazi Caddesi hem de Balıkçılarbaşı semtinden başlayarak Urfakapı’ya kadar uzanan Melik Ahmet Caddesi’ndeki aydınlatmalar, kaldırımlar, banklar ve esnafın işyerleri yenilenirken, elektrik şebekesi yer altına alındı, kanalizasyon şebekesi yenilendi, ağaçlar dikildi.

sur-melikahmet-caddesi-1.jpeg

Uzun süren çalışmalar neticesinde Sur ilçesi modern ve yepyeni bir görünüme kavuştu, söz konusu caddeler yeniden araç trafiğine açıldı. Ancak aradan geçen 6 yılın ardından Melik Ahmet Caddesi’nde aşırı yağışlar nedeniyle yeniden büyük çökmeler meydana geldi. Çökmeler nedeniyle vatandaş rahat yürüyemezken, duruma hem ilçe esnafının hem de sürücüleri büyük tepki gösterdi.

Derin çukur kapatılmıyor!

Caddenin girişinde oluşan derin çukurda biriken yağmur suları, araçların hızlı geçişleri sırasında yayalara sıçrıyor. Uzun süreden bu yana devam eden bu durumla ilgili bugüne kadar onarım yapılmaması tepkiye yol açıyor. Turizm kenti olmaya aday sur içindeki bu durumun düzeltilmesi talep edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.