VİDEO - İşte Diyarbakır’ın tanınmayan ünlüsü

VİDEO - İşte Diyarbakır’ın tanınmayan ünlüsü
Diyarbakırlı Mehmet Çeliker, 1973’da bu yana Türkiye’de çekilen film ve dizilerin hemen hemen hepsinde rol aldı. Kemal Sunal, Fatma Girik, Kartal Tibet ve Cüneyt Arkın başta olmak üzere birçok ünlü ile çalışan Çeliker, Cüneyt Arkın’ın kendisine ‘Arap’ lakabı taktığını ifade etti.

Tigris Haber - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakırlı Mehmet Çeliker, yaklaşık 45 yıldır sinema ile iç içe yaşıyor. Çocukluğundan bu yana yüzlerce film ve dizide karakter ve figüran olarak rol alan Mehymet Çeliker, belki de Diyarbakır’ın en ünlü isimlerinden. Birçok dizi ve filmlerde rol almasına rağmen, Diyarbakır’da hiç tanınmayan Çeliker, mütevazi kişiliği ile herkesin gönlünde taht kurmuş durumda. İlk sinemaya Yılmaz Güney’in ‘Vurguncular’ filmi ile başlayan Çeliker, Ediz Hun’un ‘Acımak’ dizisinde de rol aldı. 1973’te Figüran olarak başladığı sinema yolculuğunda, 1979 yılında karakter olarak devam eden Çeliker, 1979’da İbrahim Tatlıses’in ‘Karayazma’ filminde karakter olarak rol aldı.

mehmet-001.jpg

MALKOÇOĞLU, KARAMURAT, BATTALGAZİ FİLMLERİNDE ROL ALDI

Ünlü oyuncu Cüneyt Arkın’ın Malkoçoğlu, Karamurat, Battalgazi filmlerinde bile rol alan Çeliker, bu filmlerde Cüneyt Arkın tarafından kendisine ‘Arap’ lakabı takıldı. 100’e yakın film ve onlarca dizide oynayan Çeliker, Cüneyt Arkın, Fatma Girik, Kartal Tibet, Kemal Sunal, Yılmaz Güney, Ediz Hun ve daha bir çok ünlü ile hem tanışma fırsatı oldu hem de çalışma.

mehmet-celiker--(2).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum