VİDEO- İzmirliler Diyarbakır halayı çekti!

VİDEO- İzmirliler Diyarbakır halayı çekti!
Diyarbakır’ın partner il olarak yerini aldığı 12. Travel Turkey İzmir Fuarı’nın ikinci gününde Diyarbakır standına olan yoğun ilgi devam ediyor.

Tigris Haber- Diyarbakır’ın partner il olarak yerini aldığı 12. Travel Turkey İzmir Fuarı’nın ikinci gününde Diyarbakır standına olan yoğun ilgi devam ediyor. Diyarbakır standında folklor ekibinin gösterileri ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi. İzmirli  vatandaşlar, folklor  ekibiyle birlikte Diyarbakır  halayı çekti. 


Bu yıl Diyarbakır’ın partner il olarak seçildiği 12. Travel Turkey İzmir Fuarı ikinci gününde de ziyaretçilere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Fuarın ikinci gününde de Diyarbakır Standı ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor. Fuarın ikinci gününde Kayapınar Belediyesi bünyesinde yer alan dengbejler seslendirdikleri stranlar ilgi ile dinlenirken,  Diyarbakır Halk oyunlarının folklor gösterileri ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

izmir-halay.jpg

Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile Diyarbakır Vali Yardımcısı Hacı Hasan Gökpınar, Diyarbakır standını ziyaret ederek stant yetkilileri ile sohbet etti. Diyarbakır Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri standı ziyarete gelenlerle birlikte halay çekti. Stantta renkli görüntüler oluştu.


Dünyanın en uzun adamı büyük ilgi gördü


Dengbejlerin seslendirdiği ezgiler ve folklor ekibinin gösterileri ile renkli bir görüntü sergileyen Diyarbakır standını dünyanın en uzun adamı olan Sultan Kösem de ziyaret etti. 2 metre 51 santimetre boyuna sahip olan Sultan Kösem’in ziyareti yoğun ilgi görürken, stant yetkilileri tarafından Kösem’e baklava ikram edildi. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Kösem, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Fuar, yarın 3. ve son gününde ziyaretçilere kapılarını açacak.

izmir-halay-manset.jpg


öte yandan fuara katılan Güneydoğu Anadolu Yöre Temsil Kurulu (YTK) Başkanı Mehmet Akyıl, acente ve tur operatörlerinin yetkilileri ile görüşerek, kente davet etti. 

izmir-halay-2.jpg
Dün İzmir Fuar Merkezinde yapılan ve turizm sektörünü bir araya getiren fuara,  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), Dicle Üniversitesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (DESOB), ilçe Belediye Başkanlıkları ve bu çerçevede Diyarbakır’da faaliyet gösteren dernek temsilcileri de  katılım sağlamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.