VİDEO - Kadın Semt Pazarı yine karıştı

VİDEO - Kadın Semt Pazarı yine karıştı
Bağlar Belediyesi Meclisi’nin Jiyan Semt Pazarı civarında, erkeklerin satış yapacağı yeni bir semt pazarı kurulması kararı, kadın semt pazarını karıştırdı.

TİGRİS HABER - Bağlar Belediyesi Meclisi’nin Jiyan Semt Pazarı civarında, erkeklerin satış yapacağı yeni bir semt pazarı kurulması kararı, kadın semt pazarını karıştırdı. Yeni bir pazar kurulmasını isteyen dernek üyeleriyle, kurulmasını istemeyen dernek üyeleri arasında gerginlik yaşandı.

Bağlar Belediyesi’nin kadınlara ait semt pazarı haftanın 6 günü ilçenin farklı semtlerinde kuruluyor.  Sebze, meyve, balık ve giysi satışının yapıldığı pazarda, dün yine gerginlik yaşandı. Bağlar Belediye Meclisi’nin Jiyan Kadın Semt Pazarı ile ilgili aldığı bazı kararlar, ortalığı karıştırdı. Bağlar Belediyesi’nin aldığı karara göre, ihtiyaç duyulması halinde kadın semt pazarının bulunduğu bölgelerde, erkeklerin satış yapabileceği yeni bir pazar kurulabilecek. Bağlar Kadın Semt Pazarı üye ve yöneticileri bu kararı onaylarken, Bağcılar Kadın Semt Pazarı üye ve yöneticileri ise bu karara karşı çıkıyor.

Gerginlik çıktı

Dün, Yenihal Civarı’nda kurulan pazarda iki derneğin üyeleri karşı karşıya geldi. İki derneğin üyeleri arasında gerginlik yaşandı. Zabıta ekiplerinin müdahalesiyle gerginlik büyümeden önlendi. Tigris Haber’e konuşan Bağcılar Kadın Semt Pazarı Başkanı Güler Deniz, Jiyan Kadın Semt Pazarı’nın kurulduğu bölgelerde, erkeklerin satış yapabileceği yeni bir pazar kurulması durumunda zarar edeceklerini söyledi. Bağlar Belediyesi Meclisi’nin kararını eleştiren Deniz, “Erkekler bizim satış yaptığımız pazarda satış yapabilir ancak, çevremizde yeni bir pazarın kurulmasını kabul etmiyoruz” dedi. (Tigris Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum