VİDEO - Kadınlarla erkekler arasında pazar yeri gerginliği

VİDEO - Kadınlarla erkekler arasında pazar yeri gerginliği
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Bağcılar mahallesinde kadınlara ayrılan pazar alanının erkekler tarafından işgal girişimi sırasında kadın pazarcılarla erkek pazarcılar karşı karşıya kaldı. Olay yerine intikal eden polis ekipleri kadın pazarcılarla erkek pazarcılar arasında etten duvar ördü. Polis ablukasında kadın ve erkek pazarcıların bekleyişi sürüyor.

Tigris Haber- Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Bağcılar mahallesinde kadınlara ayrılan pazar alanını erkekler işgal etmek istedi.

whatsapp-image-2019-02-26-at-10.29.06-am-001.jpeg

Erkekleri pazar alanlarına bırakmak istemeyen kadınlarla erkekler Pazar yeri için karşı karşıya kaldı.

Erkek pazarcıların işgale yeltendikleri pazar yerine çok sayıda polis ekibi takviye edildi. Polis Pazar alanında karşı karşıya kalan kadınlarla erkekler arasında barikat oluşturdu.

whatsapp-image-2019-02-26-at-10.29.04-am.jpegwhatsapp-image-2019-02-26-at-10.34.52-am.jpeg

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi Mehmed Uzun Caddesi 1122. Sokakta kadınlarla erkeklerin bekleyişi polis korumasında sürüyor.

whatsapp-image-2019-02-26-at-10.31.36-am-001.jpeg

Geçtiğimiz hafta kadınların Pazar yerine erkek pazarcıların “korsanvari” bir girişimi olmuş ve Bağcılar Belediyesi Zabıta müdürlüğü anında olaya müdahalede bulunarak, erkekleri olay yerinden uzaklaştırmış ve Pazar alanında zabıta ekipleri nöbet tutmuştu.

Pazar yerlerinin erkeklere vermek istemeyen kadın pazarcılar ise gece nöbet eylemi gerçekleştirmişlerdi.

Olayın ardından Bağlar Belediyesi ise yaptığı açıklamada Bağcılar Mahallesi’nde erkeklere Bağcılar mahallesinde ikinci bir Pazar yerinin verilmeyeceği belirtilmişti.

whatsapp-image-2019-02-26-at-10.31.38-am.jpeg

Bağlar Belediyesi Başkanı Birsen Kaya Akat, Tigris Habere yaptığı değerlendirmelerde, “Birsen Kaya Akat olarak ben verdiğim sözün arkasındayım. Ben olduğum sürece erkeklere Bağcılar’da ikinci bir Pazar yeri asla verilmeyecektir. Vatandaşlarımızın dilekçelerine rağmen, erkek pazarcıların şifahen tüm isteklerine ve basıncına rağmen bu kararım nettir.” İfadelerini kullanmıştı. HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.