VİDEO - Kamu işçileri 18 Haziran'da Ankara'da toplanıyor
TİGRİS HABER - DİSK/ DEV-Sağlık-İş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Umdu, Türkiye genelinde kamu işçilerinin 18 Haziran’da Ankara’da bir araya geleceğini, yüzde 16’lık zam teklifini kabul etmediklerini duyuracaklarını söyledi.
Umdu, teklif edilen rakamların günün koşullarında kabul edilemez olduğunu belirterek şunları söyledi;
“Yaşadığımız ekonomik koşullar ve enflasyon rakamları ortadayken yüzde 16’lık zammın kesinlikle kabul edilemez. Çünkü; 4 kişilik ailenin aylık gıda harcaması tutarı, yani açlık sınırı 25.092TL, gıda ile birlikte diğer tüm temel harcamaları için haneye girmesi gereken toplam gelir tutarı, yani yoksulluk sınırı ise; 81.734 TL iken verilen teklifin açlık ve yoksulluk sınırının çık altında olduğu ortadadır.”

Ümit Umdu, 18 Haziran tarihinde saat 12.00'de Ankara'da Çalışma Sosyal ve Güvenlik Bakanlığı önünde toplanacaklarını, teklifi protesto edeceklerini ifade etti. (Haber merkezi)
Kaynak:Haber Merkezi




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.