VİDEO - ‘Kanser’ eden tablo!

VİDEO - ‘Kanser’ eden tablo!
VİDEO - Yirmi birinci yüzyılda bu manzara!

Harun Aytulun/ Özel

Tigris Haber - Diyarbakır’da, günde yaklaşık 5 bin hastaya hizmet veren Dicle Üniversitesi Hastanelerine yakışmayan görüntüler. Üniversitenin Onkoloji Bölümünde yatan hasta yakınları, hastane bahçesinde bulunan kamelyalara sardıkları çadırlar ve içine kurdukları sobayla soğuktan korunmaya çalışıyor. 

onkoloji-(2).jpeg

Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Bölümünde yatan hasta yakınları, misafirhane olmasına rağmen hastane bahçesindeki kamelyalarda kalmayı tercih ediyor. Buldukları ilginç yöntemle soğuklardan korunan hasta yakınları, misafirhane sorununa dikkat çekerken, üniversite yönetimi ise, misafirhane olmasına rağmen hasta yakınlarının kalmadığını belirtti.

onkoloji-(6).jpeg

Tigris Habere konuşan hasta yakınları, büyük bir mağduriyet yaşadıklarını dile getirerek, hastane bahçesinde bulunan misafirhanenin boş olduğunu ve kullanamadıklarını ifade ettiler.

onkoloji-(10).jpeg

10 ton odun yaktık

Hastane bahçesinde soğuktan korunmak için kamelyalardan derme çatma bir korunak yaptıklarına vurgu yapan hasta yakınları, “Yaklaşık 4 aydır buradayız ve başımızın çaresine bakmak durumundayız. Kış mevsimidir dışarıda kalıyoruz ve ısınmak için 10 ton odun yaktık. Kış ayazında soğuktan korunmak için getirdiğimiz odunları kullanıyoruz. Sabaha kadar sobamız tütüyor aksi halde burada soğuktan donacağız. Bazen odunlarımız yetmiyor bizde evden getirdiğimiz ceviz kabuklarını sobaya atıp ısınmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

4 aydır buradayız

Hasta yakınları şöyle konuştu, “Biz Diyarbakır’ın çevre ilçe ve köylerinde oturuyoruz ama buraya çevre illerden gelen çok hasta yakını var ve hepsi de çok mağdur durumdadır. Hasta yakınları burada mağdur ediliyor. Birçok hasta yakınları dışarıda kalmış ve kimse onlarla ilgilenmiyor. Yaklaşık 4 aydır buradayız ve başımızın çaresine bakmak durumundayız. Kış mevsimidir dışarıda kalıyoruz ve ısınmak için 10 ton odun yaktık. Kış ayazında soğuktan korunmak için getirdiğimiz odunları kullanıyoruz. Sabaha kadar sobamız tütüyor aksi halde burada soğuktan donacağız. Bazen odunlarımız yetmiyor bizde evden getirdiğimiz ceviz kabuklarını sobaya atıp ısınmaya çalışıyoruz.

Misafirhane var hizmet yok!

Sadece biz değil buraya gelen bütün insanlar mağdur ediliyor.  Onkoloji binasının bahçesinde hasta yakınlarını misafir etmek için bir bina var ama kapısı kilitli ve kullanılmıyor. Kamelyalara çadırlar ile sarılarak ve içine soba kurularak ısınmaya çalışıyoruz. Burada insanlar çok mağdur ediliyor. Başka hasta yakınlarının anlatımlarına göre bu kamelyalarda bir buçuk yıldır yaşayan hasta yakınları var. Buraya Şırnak, Hakkâri ve diğer bölge illerinden gelen birçok vatandaş var. Ne lavabo ihtiyacını karşılayabiliyorlar ne de banyo yapabiliyorlar. Düşünün bu imkânsızlıklarla 1,5 yıldır burada yaşayanlar var.  Bütün bunlar yaşanırken misafirhane burada bomboş duruyor” ifadelerini kullandılar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.