VİDEO - Kavurucu sıcakların en yorucu mesleği: Fırıncılık

VİDEO - Kavurucu sıcakların en yorucu mesleği: Fırıncılık
Hava sıcaklığının gün içerisinde 46 dereceyi bulduğu Diyarbakır’da fırıncılar, ekmek mücadelesini sürdürüyor. Ocak başında sıcaklığın 80 dereceyi bulduğunu dile getiren fırıncılar, yaz aylarında ciddi oranda kilo verdiklerini ifade ediyor.

Haber Kamera/ Şirvan Oktay Görer

TİGRİS HABER - Kentte yaz mevsiminde etkili olan bunaltıcı sıcaklar günlük yaşamı giderek zorlaştırıyor. Hava sıcaklığı gün içerisinde 45 dereceyi buluyor. Hayatı olumsuz etkileyen sıcaklığa en çok maruz kalanlar ekmek fırınlarında ocak başında çalışan ustalar oluyor. İnsanlar gölgede durmakta bile zorlanırken fırında ocak başında çalışan ustalar, hem fırının sıcaklığı hem de aşırı yaz sıcaklarıyla mücadele ediyor.

firincilik-meslegi-2.jpeg

80 dereceyi bulan sıcakta çalışan ustalar, müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için üretimlerine aralıksız devam ediyor. Ekmek parasının zor olduğunu aktaran fırıncılar, yazın bol su içtiklerini ve sürekli zayıfladıklarını söyledi.

firincilik-meslegi-1.jpeg

Yaz aylarında fırında çalışmanın çok zor olduğunu aktaran fırıncı Bedri Aytaş , “Dışarının sıcaklığı 45 derece olunca fırının sıcaklığı 80 dereceye yakın oluyor. Fırına yakın olan usta ve fırının arkası daha sıcak oluyor. Fırının arka kısmında hava sirkülasyonu olmadığı için çok sıcak oluyor. Bizim işimiz yazın çok zor” diyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.