VİDEO - Kayapınar Belediyesi önündeki çöp yığınına vatandaş tepkisi: "Kapılarının önünü bile temizlemiyorlar"

VİDEO - Kayapınar Belediyesi önündeki çöp yığınına vatandaş tepkisi: "Kapılarının önünü bile temizlemiyorlar"
 Özel Haber
Diyarbakır merkez Kayapınar Belediyesi'nin önündeki boş alanda bulunan çöplerin uzun süre temizlenmemesi, semt sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Haber-Kamera: Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Moloz ve çöp birikintilerinin aylardan beri toplanmadığını belirten mahalleli, "Kapılarının önünü bile temizlemiyorlar, bir şehri nasıl temiz tutabilirler ki?" diye tepki gösterdi.

kayapinar-belediyesinin-onu-cop-2.jpeg

Merkez Kayapınar İlçesi, Peyas Mahallesi Kayapınar Caddesi üzerinde bulunan Kayapınar Belediyesi'nin tam karşı istikametindeki 313 nolu sokak üzerinde bulunan çöp yığınları dikkat çekti. Uzun zamandan beri çöplerin boş arazide bulunduğunu belirten semt sakinleri, moloz ve çöp yığınlarının toplanmamasına anlam veremediklerini söyledi.

Çöplerin toplanmamasına tepki gösteren mahalle sakinleri, "Bu çöpler ve molozlar, uzun zamandan beri burada. Belediye Başkanı, yardımcıları yâda belediyedeki herhangi bir yetkili bu çöpleri hiç görmüyor mu? Belediye binasından 50 metre ileride ve tam karşısında. Bunu görmemek için insanın kör olması lazım. Şimdi bahar ayındayız belki kokusu filan çıkmaz. Ama havaların ısınmasıyla birlikte, kokudan geçilmeyecek ve sivrisinek ile haşere yuvası haline gelecek. Belediye yetkililerine sesleniyoruz; lütfen çok geç kalmadan bu çöpleri kaldırın. Yoksa havaların ısınmasıyla birlikte burası mikrop yuvası haline gelecek" ifadelerini kullandı.

kayapinar-belediyesinin-onu-cop-2-001.jpeg

Diyarbakır'ın sosyetik ilçesinin içler acısı durumu

Kentin gelişen yüzü olan Kayapınar İlçesi'ne yakışan görüntüler olmadığına dikkat çeken mahalle sakinleri, "Burası böyle ise, diğer ilçeleri artık siz düşünün. Bu çöpler aylardan beri burada bekliyor. Belediye yetkililerinin bu durumu görmemesi ilginç ama temizlik ekiplerinin ve diğer ilgili birimlerin bunu fark etmemesi ve temizlememesi de ayrı bir eksiklik. Memleketin sahibi yok. Batılı ülkeler uzayda koloniler kurmaya çalıştığı bir dönemde, belediyemiz kapısının önündeki çöp ve moloz yığınlarını göremiyor. Gerisini artık siz düşünün" şeklinde tepki gösterdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum