VİDEO - Kaymakamlığın dağıttığı kömürü az bulan Sur içi sakinleri; ‘Kış’ı atlatamayız’

VİDEO - Kaymakamlığın dağıttığı kömürü az bulan Sur içi sakinleri; ‘Kış’ı atlatamayız’
Diyarbakır merkez Sur ilçesinde Kaymakamlığın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla dağıttığı kömürleri, Sur sakinleri kalitesiz ve yetersiz buldu. Vatandaşlar, “Bu miktarla bu kışı atlatamayız” dediler.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Sur Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının ücretsiz dağıttığı kömürleri listede ismi olanlar dışında kimse alamıyor. Yardım kampanyasının 3-4 senede bir olduğunu söyleyen yurttaşlar, her aileye verilen 15 torba kömürün kış için yetersiz olduğunu söyledi.

Listede adı olduğu için kömür alabilen Münevver Dağlık, yapılan yardıma ilişkin:“Bu kömür ücretsiz dağıtılıyor, ama sadece isimleri olanlar alabiliyor. İsmi olmayan alamıyor, yani şanstır kime çıkarsa. Zaten 3-4 senede bir veriyorlar. Toplam 15 torba kömür veriyorlar, o da yetmiyor. Biz yine odun olmak zorunda kalıyoruz” dedi.

komur-haberi-2.jpeg

‘Aldık, ama yanmıyor’

Sur sakinlerinden olan Vedat Kaya, verilen kömürün çok kalitesiz olduğunu ve yanmadığını belirterek: “Bize kış için kömür dağıtacaklar diye çok sevindik. Kışın çocuklarımız ısınır diye sevindik. Ama gelin görün ki bize verdikleri kömür 15 torba, hepsi taş gibi, hiç yanmıyor bile. Bize verdikleri kömür değil resmen taş. Biz ne yapacağımızı bilmiyoruz, bize bu kömürü boş yere verdiler. Millet zor durumda. Kömür yerine para verselerdi, sağlam odun, kömür alırdık” ifadelerini kullandı.

Bütün bir kış için yetmez

Zehra Kaya ise, verilen kömürün az olduğunu belirterek, Sur’daki insanların yoksul olduğuna vurgu yaptı, şunları söyledi; “Bizim evimiz Sur’un şuan yıkılan tarafındaydı, buraya gelmek zorunda kaldık. Kaldığımız ev çok soğuk kömür yardımı yapıyorlar, ama çok az, yetmiyor. 15 torba bütün kış için yeter mi. Birde ismi listede olmayan alamıyor. Buradaki bütün insanlar yoksul, bir torba kömür 150 lira olmuş, alamaz buradaki insanlar. Bu kömür bittikten sonra odun almak zorunda kalacağız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.