VİDEO - KİPTAŞ Genel Müdürü Sur içindeki yapıları değerlendirdi

VİDEO - KİPTAŞ Genel Müdürü Sur içindeki yapıları değerlendirdi
KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ve beraberindeki 10 kişilik heyet Sur içindeki inşaat alanında inceleme yaptı.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - KİPTAŞ, Diyarbakır sur içinde aldığı 44 konutluk projenin eksikliklerini tamamlayarak Ağustos ayında bakanlığa teslim etmeyi planlıyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ve beraberindeki 10 kişilik heyet Sur içindeki inşaat alanında inceleme yaptı. Genel Müdür, yeni yönetim olarak eksiklikleri tamamladıklarını, Ağustos ayı sonunda 44 konutu bakanlığa teslim edeceklerini söyledi.

Diyarbakır Sur ilçesinde hendek olaylarından sonra bazı mahallerde yeni yapıların inşası için ihaleler yapıldı. Burada 44 dairelik bir proje alan KİPTAŞ 2017 yılında inşaata başladı ancak eksikliklerle birlikte yeni gelen yönetime bıraktı. KİPTAŞ’ın yeni yönetimi de eksikliklerin giderilmesi için Genel Müdür Ali Kurt’la birlikte 10 kişilik bir heyetle Diyarbakır’ı ziyaret etti. Ali Kurt ve beraberindeki heyet inşaata alanında incelemelerde bulunduktan sonra projenin tamamlanıp Ağustos ayında bakanlığa teslim edeceklerini belirttiler.

kiptas-tigris1.jpg

“Çok güzel proje, ama sahipsiz”

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Diyarbakır’a geliş amaçlarını Tigris Haber’e anlattı. Kurt, Projenin çok güzel olduğunu ancak sahipsiz bırakıldığını dile getirdi. Kurt, “KİPTAŞ 2017 yılında bakanlıkla yaptığı bir protokol kapsamında burada 44 konutluk bir inşaata başlamış. Fakat geçmiş yönetim döneminde bu inşaat tamamlanamamış. Biz yönetime geldikten sonra bakanlıkla sıkı bir süreç yönettik. Buranın bürokratik süreçlerini ve eksikliklerini nasıl tamamlarız diye. Yakın zamanda bir ihale yaptık, şuanda eksiklikleri tamamlıyoruz. Ağustos itibari ile burayı bakanlığa teslim edeceğiz. Ben bölgeye ilk kez geldim ve gezdim. Çok güzel ve kıymetli bir alan, ama sahipsiz kaldığı için tabii ki, burada bazı illegal olaylardan dolayı yapılan imalatlarda hırsızlıklar vesaire olmuş, harap olmuş. Biz şimdi bunları tamamlıyoruz, hızlıca bakanlığa teslim edeceğiz. Umarım en kısa sürede burası sahiplenilir, bundan sonra böyle tahribata maruz kalmaz. Çok güzel bir iş yapılmış ama arkasında durulması ve sahiplenilmesi gerekiyor. Biz bu dönemde geçmişin yaptığı eksiklikleri tamamlayarak, bölgenin önünü açmak için gerekli fedakârlıkları yapıyoruz. Diyarbakır’a da hayırlı olsun diyorum şimdiden.”

kiptas-tigris2.jpg

Ciddi zararlar verilmiş

Kurt, projeye sahip çıkılmadığı için alanda hırsızlık olaylarının olduğu ve yapıların tahrip edildiğini söyleyerek, “Buradaki yapılar aslında çoğunluğu tamamlanmış ama projede ekstra imalatlar istenmiş bakanlık tarafından. Daha sonra burasının teslim süresi gecikince, açıkçası sahipsiz kalınca burada bazı hırsızlıklar olmuş, doğramalarda sökmeler, özellikle metal malzemelerde korkuluklarda sökmeler olmuş. Ben özellikle daireleri gezdiğimde duvarlarda çatlaklar vardı, ben oturma zannettim, aslında elektrik kabloları burada sökülmeye çalışılırken gerçekten yapılara ciddi zararlar verilmiş. Tabi sahiplenilmediği zaman böyle olaylar olabilir. Bu Diyarbakır’a özgü bir şey değil, Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir konutu bir yapıyı sahipsiz bırakırsanız, yıpranır. Tabi burada ekstra bir süreç yönetilmiş, ondan dolayı da bir yıpranma var. Hızlı bir şekilde sahiplenilirse bir daha böyle bir sorunla karşılaşmayız” dedi.

kiptas-tigris3.jpg

“Tipolojik olarak aynı, ancak bizim malzememiz daha kaliteli”

KİPTAŞ Genel Müdür’ü Kurt, burada yapılan yapıların hepsinin tipolojik olarak aynı olduğunu, ancak kendilerinin kullandığı malzemenin daha kaliteli olduğunu belirtti şunları söyledi; “Mimari tipoloji birbirine benziyor, ama malzeme kalitesi olarak bu etap kesinlikle diğer etaplardan daha iyi. Bizim sahadan edindiğimiz bilgi, yüklenicilerle görüştüğümüzde ki burada başka işlerle uğraşan yüklenici firmalarla da görüştük. Diğer kamu kurumlarının yaptığı malzemelerle buradaki malzeme bir değil. Zaten buranın ilk projesi olduğu için muhtemelen, geliştirilirken çok idealist davranılmış, biraz daha cömert malzemeler kullanılmış. Ama bölgeye yakışmış açıkçası. Biz bunları tamamlayalım da, hak sahipleri karar versin hangi projenin daha iyi olduğuna.”

Kurt Diyarbakır veya bölgenin herhangi bir kentinden kendilerine talep olması durumunda kaliteli ve uygun konutlar yapabileceklerini de sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum