VİDEO - Kırsalda sanat

VİDEO - Kırsalda sanat
 Özel Haber
Küçük yaşlardan beri resim yapan ve ödüller kazanan Öznur Memedoğlu, şimdi de ‘Kırsalda Sanat’ adlı projede Silvan’ın 17 köy okulu öğrencilerine resim sanatını tanıttı.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Küçük yaşlardan beri resim yapan, ödüller kazanan, sergiler açan Öznur Memedoğlu, şimdi Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi 1.sınıfında okuyor.

img-9399-001.jpgGenç ressam Memedoğlu, kırsalda yaşayan ve buradaki okullarda okuyan çocukların sanatla tanışması ve farkındalık yaratmak için geliştirdiği projeye Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin desteği ve Güzel Sanatlar Lisesinin işbirliği ile Silvan İlçesinin 17 köyünü kapsayan bir sanat etkinliği düzenlendi.

kirsalda-sanat-1-001.jpeg

Bu etkinlikte ilkokul öğrencilerine resim yaparak ve Türkiye ve Dünyada ünlü ressamların hayatını, sanatını ve en ünlü eserlerini tanıtıldığı etkinlik sonunda Memedoğlu’nun yaptığı resimlerden oluşan bir de sergi düzenlendi.

kirsalda-sanat-3-001.jpg

Öğrencisinin bu sanat etkinliğine katılan, öğrencisinin başarılarından dolayı mutlu olan ve onunla gurur duyan Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Günay Akay; ‘Kırsalda Sanat’ Projemizin amacı kırsal bölgede bulunan öğrencileri sanatla tanıştırma ve farkındalık yaratma, onları bu konuda bilinçlendirme ve resme olan ilgiyi arttırma amacıyla yapılmıştır.

kirsalda-sanat-2-001.jpg

Lise 1. Sınıf öğrencimiz Öznur projede aktif olarak çalışmıştır. Büyükşehir Belediyesinin işbirliği ve destekleriyle gerçekleştirilen projede Silvan Bölgesinde bulunan 17 köy okulunu kapsamıştır.” Dedi.

Projede aktif olarak yer alan genç ressam Öznur Memedoğlu; Kırsalda yaşayan öğrencilerin bu tür etkinliklerden mağdur kaldıklarını düşündüğünü, onların da resim çizdiklerini, boya kalemlerinin de olduğunu ama yeteri kadar yerli ve yabancı sanatçıları tanımadıklarını düşündüğü için böyle bir çalışmanın içinde olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum