VİDEO - Kontrolsüz hammadde zammı ekmeğe zam getirir

VİDEO - Kontrolsüz hammadde zammı ekmeğe zam getirir
 Özel Haber
Diyarbakır’da faaliyet yürüten 270 fırının üyesi olduğu kooperatif, ekmeğin hammaddesine gelen zamların kontrol edilmesini istiyor.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’da faaliyet yürüten 270 fırının üyesi olduğu Sınırlı Sorumlu Öz Diyarbakır Fırıncılar Kooperatifi Üretim Pazarlama üyeleri, sorunlarını konuşmak için Bağlar ilçesinde bulunan Kulplular yas evinde bir araya geldi. Burada toplanan kooperatif üyeleri önce sorunlarını konuştular daha sonra çözüm önerileri geliştirildi. Fırıncılar, ham maddeye gelen zamların kontrol altında tutulması gerektiğine vurgu yaptı.

firincilar-1.jpegZamlara karşıyız

Kooperatif başkanı İhsan Boğa, Tigris Haber’e sorunlarını aktararak, en büyük sorunun hammaddeye gelen kontrolsüz zamlar olduğunu dile getirdi. Boğaya göre, buğdaya herhangi bir zam gelmediği halde una sürekli zam geliyor.

Konu ile ilgili Boğa, şunları söyledi; “Biz fırıncılar olarak ekmek zammı değil, ekmeğin hammaddesine gelen kontrolsüz zamlara karşıyız. Çünkü hammaddenin zamları biz fırıncıları gerçekten etkiliyor. Halkımız ekmeği iyi fiyata alsın diye, ekmek zaruri ihtiyaç olduğu için biz uğraşıyoruz. Halkımız et ve diğer gıda maddelerini birkaç gün tüketmezse bir şey olmaz ama ekmek her öğün tüketilen bir ürün. Yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz. Hammaddenin kontrolsüz bir şekilde artmasından artık bıktık.”

firincilar-3.jpeg

Maliyetler arttı

Boğa, en son yapılan zamdan sonra bütün maliyetlerinin arttığını belirterek, “Biz ekmeği 12 liradan satmaya başladığımız zaman un 450 lira idi. Şimdi un 650 lira olmuş, bunun yanında mayası, odunu, ve işçi emekçi parası var. Bizim işimiz gerçekten yıpratıcı bir iş, bu yüzden geçen sene 500 lira verdiğimiz işçi emekçi arkadaşlarımızı bin liraya tatmin edemiyoruz. Bunun için yetkililere sesleniyoruz, lütfen ekmeğin hammaddesini kontrol altına alın. Bu yapılmazsa bu halkımıza eziyet olur.” dedi.

firincilar-2.jpeg

İhsan Boğa, son alarak çağrısını yineleyerek, “Biz ekmek zammı ile ilgili yetkili değiliz, bizim odamız var, birliğimiz var, onlar zaten gereğini yapıyor. Amacımız sesimizin yetkili mercilere ulaşmasıdır. Ama yineliyoruz. Biz ekmek zammının olmaması için hammaddenin kontrol edilmesi lazım, diyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.