VİDEO - Konut kredisi paketinde bankaların tavrı merak ediliyor

VİDEO - Konut kredisi paketinde bankaların tavrı merak ediliyor
Diyarbakır İnşaat Müteahhitleri Derneği (DİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Elaldı, “, "Bu paket bizleri mutlu etti, umarız paketler uygulanır, bankalar daha önce olduğu gibi bu konuda bir sorun çıkarmaz” dedi.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - İnşaat sektöründe yaşanan kontrolsüz zamlara ve açıklanan konut kredisi paketine ilişkin Diyarbakır İnşaat Müteahhitleri Derneği (DİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Elaldı, yönetim kurulu ve dernek üyeleri, son açıklanan konut kredisi paketine dair düşüncelerini ve alacakları tavrı qaçıkladı.

DİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Elaldı, "Bu paket bizleri mutlu etti umarım. Paketler uygulanır ve bankalar bu konuda bir sorun çıkarmaz. Biliyorsunuz daha önce açıklanan kredi paketlerinde bankalar krediyi vermek istememişti, büyük sıkıntılar yaşanmıştı. Kredilerin verilmesi gerekmektedir. Bankaları bölge müdürlüklerinin müteahhitlere karşı tavırlarını eleştiriyorum. Bu yanlış tavırlarını değiştirmedikleri sürece onları kamuoyuna önünde zor durumda bırakacağız" dedi.

Zamlardan dolayı zor günler geçiriyoruz

Üretici firmaların yaptığı zamlardan dolayı zor günler geçirdiklerini belirten Elaldı, şunları söyledi; "Bu devam eden zamanlar bizim işlerimizi engelliyor. Bu bir fırsatçılıktır. Biz bunları unutmayacağız. Bir çok noktada zamlar durmuşken, inşaat malzemelerine her gün zam geliyor. Özelikle beton firmaları belimizi büktü. Biz yetkilere sesleniyoruz; her alanda zamları durduranlar inşaat sektöründe kullanılan malzemelerde, özelikle de betonda indirime gitsinler. Pazartesi gününe kadar taleplerimizi dikkate alınmazsa, bir hafta boyunca beton dökmeme eylemi yapacağız. Bizim diyalog kapımız açıktır."

Taahhüt firmaların yaşadığı mağduriyetlere ilişkin söz alan Kamu Taahhüt Müteahhidi Cihan Günay, "Bunla ilgili çok sıkıntılarımız var. Gelen zamlar ortadadır. TÜİK verileri gerçeği yansıtmıyor. Fahiş fiyat artışları bizi olumsuz etkiliyor. Bu gidişle artık işlerimizi yapamayacağız. Sadece tek isteğimiz TÜİK verileri doğru yansıtılsın. Bizler her geçen gün daha fazla zarar ediyoruz" dedi.

Haberin videosu kısa sürede yüklenecektir...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.