VİDEO - Kuyumcu esnafından altına yatırım tavsiyesi; ‘Altına yatırım zamanı’

VİDEO - Kuyumcu esnafından altına yatırım tavsiyesi; ‘Altına yatırım zamanı’
Ekonomide yatırım araçlarından biri olan altın, son zamanlarda dik bir yükselişe geçerek gram fiyatı 2 bin 500 TL'ye ulaştı.

Haber : Sait BAYRAM - Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Son zamanlarda altın piyasasında oluşan sert yükselişin nedenlerini ve ileriki sürece ilişkin izlenimlerini paylaşan kuyum sektörü esnafı, enflasyona karşı kişiyi koruyabilecek tek emtianın altın olduğunu savunarak, altına yatırım yapılması tavsiyesinde bulundu.

Ekonomide yatırım araçlarından biri olan altın, son zamanlarda dik bir yükselişe geçerek gram fiyatı 2 bin 500 TL'ye ulaştı. Devam eden bu yükseliş karşısında yatırımcıları bekleyen kur değerleri hakkında önemli bilgiler aktaran kuyum sektörü temsilcileri, geçmiş tecrübelere dayanarak altın fiyatlarının daha da artacağına işaret etti.

Altın geçmişten bu yana değerini hep koruduğunu ve bundan sonrada koruyacağını belirten esnaflar, "Altın, 2010-2018 yılları arasında durağan geçirip 2018'den sonra dik yükselişe başladı. Çünkü sadece Türkiye'de değil, dünya da büyük bir enflasyon var. Aşırı derecede kâğıt para basılmış ve onun hiçbir karşılığı ve güvenirliği de yoktur" dedi.

altina-yatirim-zamani3.jpgAltın döviz karşısında kazandı, kazandırıyor

Altının döviz karşısında kazandığı ve kazandırdığı değeri özetleyen kuyum esnafları, "15-20 yıl önce bir kilo altın 8 bin dolardı ama şimdi 80 bin dolardır. Belki 5 yıl sonra 200-500 bin dolarda da olabilir. Olursa da kimse şaşmasın, olacaktır da! Vatandaşlarımıza şunu tavsiye ediyoruz. Altın alarak paralarını enflasyona karşı korusunlar" ifadelerini kullandı.

Para edecek tek şey altın!

Altın herhangi bir ülkeye bağlı bir emtia olmadığının altını çizen esnaflar, şu öneriler de bulundular; "Altın sadece TL'nin karşısında değer kazanmıyor, dolar ve Euro karşısında da değer kazanıyor. Merkez bankaları kasalarında niye altın tutuyor? Çünkü savaş veya herhangi bir durumda para edecek tek şey altındır" diye belirttiler.

altina-yatirim-zamani1.jpg

Yatırımcılara tavsiye!

Yatırımcılara öneri ve tavsiyelerini paylaşan Esnaflar, şu ifadelere yer verdiler:

"Her zaman yatırımcılara altın tavsiye ediyoruz. Geçmişten bugüne altın nasıl yükselmişse gelecekte de yükselecektir. Çünkü enflasyona karşı kişiyi koruyabilecek bir tek emtia altındır. Halkımızda hiçbir zaman altından vazgeçmiyor. Şu an her evde muhakkak yastık altında altın vardır, devam etsinler. İnşallah faydasını göreceklerdir. Düğün konusunda insanların daha önce alım güçleri yüksekti, rahat altın alabiliyorlardı. Bir gelin geldiğinde kilolarca altın satabiliyorduk ama bugün maalesef alamıyorlar. Alabilen de kıt-kanaat alabiliyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum