VİDEO - Mardin’de atletizm pisti olmaması en büyük engel!

VİDEO - Mardin’de atletizm pisti olmaması en büyük engel!
Mardin’de alpinizme bağlı görme engeline rağmen atletizmde önemli başarılara imza atan 18 yaşındaki milli sporcu Yusuf Adıgüzel, “Yeni hedeflerimiz var, ama bunun için bize acilen Atletizm pisti lazım. Olmaması engel, yetkililere çağrımızdır.

Haber Kamara/ Şirvan Oktay Görer

TİGRİS HABER - Kızıltepe ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki albino hastası Yusuf Adıgüzel, çocukluk hayali olan atletizmle ailesinin desteğiyle tanıştı. Kısa sürede bu alandaki yeteneğini aldığı eğitim ve azmi ile geliştiren Adıgüzel, hastalığına bağlı gelişen yüzde 50 görme engelini de spor ile aştı. Geçen yıl Mersin'de düzenlenen Görme Engelliler Türkiye Şampiyonasında birinci de olan Adıgüzel, şu ana kadar katıldığı müsabakalarda 8 kez daha Türkiye şampiyonluğu elde etme başarısını gösterdi.

mardin-atletizm-4.jpeg"Ülkemi, bayrağımı temsil etmek istiyorum"

Yusuf Adıgüzel küçük yaşlarda başladığı atletizmi severek devam ettiğini söyledi. Son 2 yıldır düzenli ve profesyonel olarak çalışmalara başladığını anlatan Adıgüzel, "Geçen sezon da Türkiye şampiyonu oldum. 2021'de Afyonkarahisar'da da milli takım seçmeleri vardı. Orada başarı göstererek milli takım paralimik kadroya girdim. Bu sezon da tekrar milli takım seçmelerine girip önce Mardin'i daha sonra da ülkemizi en güzel şekilde temsil etmek için çalışıyorum" dedi.

mardin-atletizm-5.jpegMardin’de atletizm sporcusu olmak?

Antrenörü Hasan Kaymaz ise, Yusuf Adıgüzel ile birlikte çalışmaya başladıklarını ifade ederek, hırsı ve azmiyle sporcunun büyük başarırlar kazanacağına inandığını belirterek, şöyle dedi; “Mardin’de çok yetenekli çocuklar var ve bunun için acilen Atlet pisti kurulmalı yetenekli çocuklar ile görüşüyoruz ama bunun için saha lazım yetkililere çağrımızdır bir an önce pistin yapılmasını ve yetenekli çocukların atlet sporuna katılmasını istiyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.