VİDEO - Mersin’de Kürt aileye ırkçı saldırı

VİDEO - Mersin’de Kürt aileye ırkçı saldırı
Erbil'den tatil için Mersin'e gelen Kürt ailenin uğradığı ırkçı saldırı sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Olayla ilgili Jandarma soruşturma başlattı.

Erbil'den tatil için Mersin'e gelen Kürt aile kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. İsmi öğrenilemeyen aileden iki kişi hafif yaralanırken, saldırıda ağır yaralanan baba ise hastaneye kaldırıldı.

Başkent Erbil’den seyahat için Türkiye’ye giden Kürt ailenin Mersin’de uğradığı ırkçı saldırı sosyal medyayı ayağa kaldırdı. 

‘Taşlarla kafalarına vuruyorlardı, uçurumdan atmaya çalıştılar’

Erbilli Kürt aile Mersin’in Bozyazı ilçesi virajlar bölgesinde faşist bir grubun saldırısına uğradı. Rûdaw’a konuşan olayın canlı tanığı Cihan Kutluk, şu ifadeleri kullandı:  “Adana’dan Antalya’ya doğru giderken Mersin Bozyazı ilçesi virajlar bölgesinde öğleden sonra saat 16:00 civarlarında arabalarının önleri kesilmiş bir ailenin 4 kişi tarafından darp edildiğini gördük. Adama ve 12-13 yaşlarındaki erkek çocuğuna taşlarla saldırıyorlardı ve taşlarla kafalarına vuruyorlardı. Adam bariyerlere doğru savrularak bayıldı. Adamı uçurumdan atmaya çalıştılar.”

‘Karakola giderek olayla ilgili ifade verdim’

“Kürtlere küfürler ederek bozkurt işareti yaptıklarını görünce faşist bir saldırı olduğunu anladım” ifadelerini kullanan Kutluk, “5 dakika boyunca Kürtlere küfürler savurdular. Adamı alarak cipine bindirdim ve Jandarma noktasına ulaştırdım. Sonra da ambulansı çağırarak hastaneye ulaştırdık. Daha sonra karakola giderek olayla ilgili ifade verdim” diye belirtti.

belge.jpg

Öte yandan Jandarmanın olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.