VİDEO - Metruk bina kötü koku saçıyor

VİDEO - Metruk bina kötü koku saçıyor
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki metruk bir binadan yayılan kötü kokular çevreyi rahatsız ederken, çevre sakinleri, metruk binanın yıkılmasını ya da içindeki çöplerin toplatılmasını istedi.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Merkez Sur İlçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki yıllar önce terk edilen metruk bir binada biriken çöplerin sıcak havanın artması nedeniyle çevreye yaydığı kötü kokular rahatsız ediyor. Çevre sakinleri, metruk binada bulunan eski elbiselerden oluşan çöplerin toplanması için Sur Belediye yönetimine seslendi. 8 yıllık Kayyım döneminde yerel hizmet alamayan Sur ilçesindeki metruk binalar sıcakların artmasıyla birlikte kokmaya başladı.

metruk-bina-sait-bayram-1.jpeg

Ya yıkılsın, ya da çöpler toplansın!

Yerli ve yabancı turistlerin sık sık ziyaret ettiği Cami Kebir Mahallesi Müze Sokak’ta bulunan bir metruk binada biriken çöplerin uzun süreden bu yana toplanmaması nedeniyle çevreye kötü kokular yayıyor. Önünden geçen vatandaşların burunlarını kapatarak geçmesine yol açan bu durumun giderilmesi istendi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından zaman zaman yakıldığı gözlenin tek katkı metruk binanın tüm odalarında eski elbiseler bulunuyor. Mahalle sakinleri, salonu çöken metruk binada biriken tonlarca çöpün temizlenmesi için Sur Belediyesi’nin yeni yönetimine çağrıda bulundu.

metruk-bina-sait-bayram-2.jpeg

Hava sıcaklığı artınca koku da artıyor

Vatandaşlar, Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte kötü kokunun da arttığını belirterek, “Bizi rahatsız etmesini geçtik, burayı ziyaret eden turistleri de rahatsız ediyor.

metruk-bina-koku-sait-bayram.jpeg

Buranın en kısa sürede ya yıkılmasını ya da içindeki çöplerinin toplatılmasını istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.