VİDEO - Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

VİDEO - Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı
 Özel Haber
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Mezopotamya Fuarcılık işbirliğiyle 15. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarının açılışı yapıldı. Fuara 314 marka ve firma ve firma temsilcisi katıldı.

Mehmet Türk - Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Açılış törenine Erbil Valisi Omêd xoşnav, DEM Parti Diyarbakır büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Serra Bucak, Doğan Hatun, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş başkanları Ahmet Türk, Devrim Demir, Van Büyükşehir eşbaşkanları Abdullah Zeydan, Neslihan Şedal, çevre il ve ilçelerin ticaret ve Sanayi Odalarının temsilcileri, Diyarbakır TSO Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır OSB Başkan Mustafa Fidan ve STK’ların temsilcileri katıldı.

fuar-ascilisi-gerceklesti-1.jpeg

Törenin açılış konuşmasını TSO Başkanı Mehmet Kaya yaptı. Kaya, daha önceki fuarlardan farklı olarak bu fuara 2 Çin firmasının da fuara katıldığını söyledi.

Diyarbakır bölgenin merkezi

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin YEŞİL de yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın, konum itibariyle tarihin her döneminde bölgenin siyaset, yönetim, ticaret, tarım ve sanat merkezi olduğunu belirterek, "2023 yılında Türkiye’nin toplam üretimi içerisinde Diyarbakır ili tarımsal üretim verilerine bakıldığında Diyarbakır 981Bin ton Buğday üretimi ile Türkiye’de 4 sırada, 126 Bin ton Mercimek üretimi ile Türkiye’de 2 sırada, 303 Bin ton Kütlü Pamuk üretimi ile Türkiye’de 2 sırada, 297 Bin ton Mısır üretimi ve 260 Bin ton Arpa üretimi ile Türkiye’de 11 sırada yer almaktadır. Hayvancılıkta ise 55 ton ipek koza üretimiyle 1. Sırada, 2 Milyon Küçükbaş hayvan ile 4. Sırada, 580 Bin büyük baş hayvan sayısı ile 6. sırada yer almaktadır.

fuar-ascilisi-gerceklesti-3.jpeg

Diyarbakır ilimiz verimli arazileriyle hem tarım ve hayvancılığın yaygın yapılması, hem de tarıma dayalı sanayinin ve Ticaretin gelişmesi açısından büyük potansiyelle sahiptir. Bu potansiyelleri üretime dönüştürerek, Tarımsal üretimin ve gıdanın üretim üssü olmaya aday ilimiz bu fuarlarla bölgesel işbirliğinin artırılmasına katkı sağlayacaktır. Fuarın ilimize, Bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.