VİDEO - Mezopotamya’nın Sessiz Çöl Çiçekleri

VİDEO - Mezopotamya’nın Sessiz Çöl Çiçekleri
Sanatçı Berhiv Ekin, ilk kişisel sergisini Diyarbakır’da açtı. “Mezopotamya’nın Sessiz Çöl Çiçekleri” adını taşıyan sergi, Sur ilçesinin İçkale bölümünde bulunan Saint George Sanat Galerisi’nde halka açıldı.

MAHSUM RENÇBER

TİGRİS HABER - İçkale’deki sergi kısa bir dans gösterisi ile başladı. Dans gösterisinden sonra ziyaretçiler müzik eşliğinde sergiyi gezdi. Kumaş üzerine akrelik boya teknikleriyle yapılan 12 eserin yer aldığı sergi, 2 gün boyunca resim meraklılarının beğenisine sunulacak.

berhiv-ekin-8.jpg

“İlk kişisel sergi temam Diyarbakır”

Daha önce birçok karma sergi açan Ekin, ilk kişisel sergisinin Diyarbakır esintileriyle olmasını çok istediğini dile getirdi. Ekin, “Yaklaşık 20 senedir sanatla uğraşıyorum. Birçok karma sergide yer aldım. Ama Diyarbakır’da ilk defa Diyarbakır’a özgü kişisel sergimi açıyorum. Bu sergimin özellikle Diyarbakır temalarını taşımasını çok istedim. Zaten çalışmalarımın çoğunda Diyarbakır’la ilgili esintiler var” dedi.

“Bölgemizde inanılmaz bir kültürel çeşitlilik var”

Sanatın resim disiplininde çalışan Berhiv Ekin, kumaşla resmi birleştirip farklı eserler ortaya koydu. Berhiv Ekin, eserlere farklı isimler verdiğine dikkat çekerek şunları söyledi. “Kullandığım kumaşların çoğu yöre halkının, kadınlarımızın giydiği, işte fistanlar olur, şalvarlar olur bu kumaşları kullandım. Aslında burada kumaşları kullanmamızdaki başka bir amaçta bir nevi ölü bir ürünü canlandırmaktır. Mesela kumaşlarla doğayı temsil ettim, figürlerle de insanları temsil ettim. Özellikle bölgemizde inanılmaz bir kültürel çeşitlilik var. Hem bitkiler olsun hem insanlar olsun. Hemen yanımızda duran eserin ismi ağırlama, ağırlama ismini Diyarbakır’daki halaydan alıyor. Özelliklede gelinleri götürürken, önemli etkinliklerde olsun, halayı kullandıkları için bu çalışmamda ağırlama ismini kullandım.”

berhiv-ekin-2.jpg

Mezopotamya; coğrafi çokluk, Sessiz çöl çiçekleri; kadınlar

Yaklaşık bir yıl içerisinde sergide bulunan eserleri ortaya çıkaran sanatçı Berhiv Ekin, eserlerinde kadınlara daha çok önem verdiğini belirtiyor, şunları söylüyor; “Yaklaşık bir yıldır bu kişisel sergi için. 12 tane eserim var. 12 eserde kumaş üzerine akrelik boya teknikleriyle yapmaya çalıştım. Serginin adı da “Mezopotamya’nın sessiz çöl çiçekleri.” Mezopotamya dan kastım tüm Mezopotamya’yı içine alıyor. Coğrafyanın çoklularından bahsediyorum. Sessiz çöl çiçeklerin de kadınlar bahsettim. Tabiat ve kadın birbirine çok benzediği için çalışmalarımda kadınlara daha çok yer verdim.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.