VİDEO - MHP Diyarbakır İl Başkanı: Fakirler hep olacak

VİDEO - MHP Diyarbakır İl Başkanı: Fakirler hep olacak
MHP’nin askıda ekmek projesi ile ilgili konuşan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, 4 fırında 4 bin ekmek dağıttıklarını belirterek, ‘askıda ekmek’ uygulamasını insani ve vicdani olarak sürdürdüklerini söyledi.

Askıda ekmek uygulaması insani ve vicdani bir kampanya

TİGRİS HABER- Ülkede ekonomik bir krizin olmadığını ancak pandemiden kaynaklı belli sıkıntıların dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaşandığını ifade eden Kayaalp, fakirlerin hep olacağını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, partisinin ‘Askıda ekmek’ projesiyle ilgili Tigris Haber’e konuştu.

‘Diyarbakır merkezde 4 fırında 4 bin ekmek dağıtılıyor’

Proje öncesinde de ‘Askıda ekmek’ uygulamasını sürdürdüklerini ancak kampanya ile birlikte dağıtılan ekmek sayısını arttırdıklarını ifade eden MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, şöyle konuştu: “Zaten biz iki yıldır bu kampanyayı devam ettiriyoruz. Yine iki gün önce genel başkanımız bu açıklamayı yeniledi. İhtiyaç sahiplerinin herhangi bir fırında herhangi bir askıdan, bir ücret ödemeden çoluk çocuğuna birkaç ekmek gitmesi açısından bir imkan oluşsun istendi. Böyle bir çağrıda tekrar bulunuldu. Zaten iki senedir bu kampanyayı devam ettiriyoruz. Liderimizin son açıklaması ile beraber fırın ve ekmek sayısını artırdık. Bütün il ve ilçe teşkilatlarımız eş zamanlı olarak başlattık ve bugün itibari ile devam ettiriyoruz. Şu an Diyarbakır merkezde 4 fırında devam ediyor. Toplamda 4 bin ekmek dağıtılıyor. Her gün bin ekmek olarak dağıtım yapılıyor. 17 ilçede yüzer ekmek olmak üzere her gün dağıtılıyor.”

‘Bütün dünyada fakirler var ülkemizde de olacak’

Partisinin İlçe başkanlarının projeyi koordine ettiğini ifade eden Kayaalp, muhalefetten gelen, “iktidar ortağı MHP vatandaşı ekmeğe muhtaç etti” eleştirilerine ilişkin olarak ise Kayalap şunları söyledi: “Bu insani bir faaliyet. Bütün dünya ülkelerinde olduğu gibi bizim ülkemizde de fakirler var ve hep olacaktır da. Neticede sadece buradaki insani bir faaliyetten bahsediyoruz. Bunun siyasete alet edilmesini pek doğru bulmuyoruz. Vicdani olarak bu kampanyaya bizde dahil olduk.”

‘Biz sadece vicdanımızın sesini dinliyoruz’

Söz konusu eleştirilere MHP Genel Merkezi’nden de birçok açıklama yapıldığını ve söz konusu değerlendirmelerden öte bir yorumda bulunmayacağını ifade eden Kayaalp, sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhalefete cevap olarak sadece şunu söyleyebilirim. Biz sadece vicdanımızın sesini dinliyoruz. Maddi durumu iyi olan her vatandaşa çağrımızdır güçlerine nispeten bu bir olur bin olur. Bu kültür yaşatılsın. Türk Milletinin tarihinden bu yana paylaşım kültürü vardır. Tüm dünya bizi paylaşım kültürü ile bilir ve takdir ederler. Neticede bu kültürü yaşatmamız lazım. Bu içtenlikle yapılan bir faaliyettir.”

Ekonomik kriz yok

Ülkede bir ekonomik krizin olmadığını ve sahada da vatandaşın ekonomik durumunun kötü olmadığını belirten Kayaalp, yaşanan kısmi sıkıntıların ise pandemi döneminden kaynaklandığını ve bu sorunlarla bütün dünya ülkelerinin karşı karşıya kaldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum