VİDEO - Mucize bebeğe 'nefes' olalım!

VİDEO - Mucize bebeğe 'nefes' olalım!
Diyarbakırlı Ahmet ve Ayşegül Polat çiftinin 18 yıllık bebek özlemi öyle bir sona erdi ki, doğumdan sonra anne ve babanın yaşadıkları insanın yüreğini sızlatıyor.

Tigris Haber - Özel

TİGRİS HABER - Tüp bebek yoluyla anne olan Ayşegül Polat’ın henüz 20 günlük bebeği, sağ böbreği olmadan dünyaya gelirken, sol böbreğinin de iflas ettiği belirlendi. Üzüntüden sütü kesilen Eyüp’ün annesi, çocuğunun kurtulması için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Ahmet Polat (41) Ayşegül Polat (37) 19 yıllık evliler. Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde ikamet eden Polat çifti, 18 yıldır bebek özlemi çekiyorlardı. Türkiye’nin bütün hastanelerini dolaşan ve bütün maddi imkanlarını çocuk sahibi olmak için harcayan çift, tüp bebek yoluyla bebek sahibi olmaya karar verdi. Defalarca Tüp bebek yoluyla bebek sahibi olmak isteyen ve tam da bu çabaları boşa giderken, son kez denemeye karar veren anne Ayşegül Polat, şu an 20 günlük olan Eyüp’e gebe kaldı.  18 yıldır hasret ve özlemle bekledikleri bebeğinin sağlıklı doğması için maddi ve manevi bütün imkânlarını seferber eden aile, Eyüp’ün dünyaya gelmesi ile birlikte adeta yeniden doğan ailenin sevinçleri yarıda kaldı. Mucize yoluyla bebekleri olan Polat ailesinin henüz 20 yıllık bebekleri Eyüp, sağ böbreği olmadan dünyaya geldi.

bebek.jpg

DOKTORLAR HAYRET İÇİNDE

20 günlük olmasına rağmen henüz idrarını bile yapamayan Eyüp bebek,

Diyarbakır Dünya Doğum Hastanesi’nde dünyaya geldi. Doktorların bile yaşayamaz dediği Eyüp bebek, bu hastanede 8 gün küveste kaldı. Sağ böbreği olmayan ve ultrasyon da sol böbreğinin iflas ettiği görülen Eyüp bebeğin durumu doktorları bile hayret ve şaşkın içerisinde bırakıyor. Aile, Eyüp bebeği imkanları olmadığı için özel hastanelerde tedavi ettiremezken, aile bugün bebeklerini Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne götürerek, uzmanlara kontrol ettirecek.

ANNENİN ÜZÜNTÜDEN SÜTÜ KESİLDİ

18 yıldır bebek özlemi çeken Anne Ayşegül Polat çocuğuna korkudan dokunamıyor.  Çocuğunu öpmeye bile kıyamayan anne Ayşegül Polat’ın sütü üzüntüden kesilirken, küçük Polat’ı teyzesi emziriyor.  Günlerdir uyku dahi uyuyamayan Anne,  bebeğinin acı içinde ağlamasına dayanamıyor.

AMELİYAT İÇİN 30-40 BİN TL GEREKLİ

18 yıllık evli ve üçüncü tüp bebek denemesinden sonra çocuğu olduğunu ifade eden anne Ayşegül Polat, “Rabbime şükürler olsun ki dualarla ve tedavilerle oldu. Hamilelik dönemi hep tedavilerle sürdü. He zaman bana boyunu ve kilosunu soruyorlardı. Bende nefes alsın yeterdir diyordum. Ger gittiğimde ağlayarak çıkıyordum. Nefes alıyor diye şükür ediyordum. Şükürler olsun doğdu. Ama sağ böbreği yok, sol böbreği de iflas görünüyor. Çalışmıyor görünüyor. Yinede ameliyat öneriyorlar, ameliyat olsun diyorlar. Ama durumumuz yok. Olursa da kaç ameliyat olacak. Diğer böbreği de çalışmıyor diyorlar. Diyaliz yada nakil gerekli. Maddi durumumuz hiç yok” dedi. Burada Memorial hastanesi 30-40 bin TL diyor. Hani hiç gücümüz yok “dedi.

bebek-.jpg

‘O, OLMAZSA NASIL NEFES ALIRIM”

Anne Polat, “18 yıldan sonra ilk defa anne oldum. Şükürler olsun anneliği tattım. Her zaman başkalarının çocuklarını seviyordum. Geceleri eve geldiğimde hiç çocuk yoktu. Hep bize hasretti. Şükürler olsun kucağımıza aldık. Nefes oldu bize. O olmazsa nefes nasıl alırım. Bende bilmiyorum. Yardım istiyorum. Evladım kurtulsun başka bir şey istemiyorum. Sağlığı için herkesten yardım bekliyorum. Tüp bebekte herkes bize yardım etti. Borç harç ettik. Dünyanın parası var halen üstümüzde. Ne benim nede eşimizin ailesinde hiç yok. Olanda zaten hep tedavilerine gidiyor” diye konuştu.

“DEVLETİMİZDEN DESTEK VE YARDIM BEKLİYORUZ”

18 yıl sonra ilk defa baba oldum. Ama hastadır ve hastalığına bir çare bulamıyoruz. Doktorlar İstanbul ve Ankara’yı öneriyor. Bizimde oralara gitmeye gücümüz yok. Devletimiz ve yardım severlerden destek ve yardım bekliyoruz “dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum