VİDEO - Munzur’dan ipekyolu’na şiir buluşması

VİDEO - Munzur’dan ipekyolu’na şiir buluşması
Mardin Kızıltepe’de Dersimli şairler ve Mardinli şairlerin ilk buluşması gerçekleşti.

TİGRİS HABER - Munzur’dan İpekyolu’na şiir ve sanat buluşması tema’sıyla hafta sonu gerçekleşen bu ilk etkinlikte Dersimli şairler Sema Güler, Cevahir Bedel ve Arzu Karadağ Kızıltepe Daktilo Kültür Kafede sunum yaparak şiirlerini okudular.

tunceli-siir-edebiyat-1.jpeg

Gazetemiz yazarı ve şair Abdurrahim Kılıç moderatörlüğünde gerçekleşen sanat etkinliğinde Mardinli şair-yazarlar Metin Aydın, Musa Bêjevan ve Hekim Bayındır da İpekyolu’nu temsilen sanat ile ilgili görüşlerini paylaşarak şiirlerini okudular.

Kurmanci, kurmancki ve Türkçe şiirlerin okunduğu etkinlikte Cevahir Bedel, şiir ve coğrafya ilişkisine değindi. Şair Sema Güler, Munzur’un İpekyolu’na düşünsel olarak yakın olduğunu belirterek bu tür sanatsal buluşmaların çoğalması gerektiğini ifade etti. Şair Arzu Karadağ, Zazaca bir şiirini okuyarak dilin önemini vurguladı ve anadil kavramının günümüz Kürt insanını birbirine daha çok yakınlaştırması gerektiğini söyledi.

tunceli-siir-edebiyat-2.jpeg

Bu buluşmanın gerçekleşmesine ön ayak olan şair Metin Aydın, burada kimse misafir değil, herkes ev sahibidir diyerek bölgeye gelen bazı popüler yazar ve şairlerin insanımıza oryantalist baktığını, gerçek okurların bu durumdan hoşnut olmadığını ifade ederek, bu buluşmanın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.