VİDEO - Musa Anter öldürüldüğü sokakta anıldı

VİDEO - Musa Anter öldürüldüğü sokakta anıldı
Kürt bilge, Gazeteci, yazar Musa Anter, 31 yıl önce Diyarbakır’da vurulduğu sokakta anıldı. Anmada konuşan Anter'in Oğlu Dicle Anter, 'Baba rahat uyu küçük generallerin kalemini taşıyor' dedi.

Serhat Özdemir - Mahsum Rençber

Diyarbakır'da 1992 yılında şuan ki adıyla Cumhuriyet Mahallesi 442'ci sokakta suikast sonucu öldürülen Musa Anter'in, katledildiği sokakta gerçekleştirilen anmaya, Anter’in ailesi, HDP Diyarbakır il yöneticileri, DBP yöneticileri Yeşil Sol Parti Milletvekilleri Mehmet Kamaç, Ceylan Akça Cupolo, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği üyeleri ve çok sayıda seveni katıldı. Yapılan açıklamalar da Anter'in izinden gidildiğine ve hâlâ gazetecilerin susturulduğuna değinildi.

musa-anter-anma-1.jpegAnmanın ardından dostları, Anter’i mezarı başında ziyaret etmek için Mardin'in Nusaybin ilçesine doğru yola çıktı.

musa-anter-anma-3.jpeg'O kalemi hiç bir zaman yere düşmeyecek'

Anmada konuşan Musa Anter'in oğlu Dicle Anter, babasının kaleminin yeniden tamir edildiğine değinerek, "31 yıl önce babamızı her şeyimizi bu sokakta kaybettik. Devletin eliyle katliam yaşandı. 1 kişinin dahi ölmesi katliamdır. Düşünce insanının fikirleri ileriye taşınıyor. O insanın fikirlerini ileriye taşınamamasından dolayı katliamdır.

musa-anter-anma-5.jpeg Babamın bir vasiyeti vardır ' Kürt gençleri beni mezarımda rahat uyutsunlar' diyor. Bugünde görüyoruz ki babamın kırılan kalemini küçük generalleri alarak, tamir ettiler ve yollarına devam ettiler. O kalemi hiç bir zaman yere düşmeyecek. Artık o çınarın dallarından çok özel ve fedakâr gazeteciler aramıza katılıyor. Baba rahat uyu küçük generallerin kalemini taşıyor" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.