VİDEO - Newroza katılan halktan mesajlar; Newrozda deprem ve 14 Mayıs öne çıktı

VİDEO - Newroza katılan halktan mesajlar; Newrozda deprem ve 14 Mayıs öne çıktı
Diyarbakır’da 2023 yılının Newroz Bayramı’nın finali yapıldı. Newroz alanını dolduran yurttaşlar, demokrasi, özgürlük ve barış mesajı verdi.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - 2023 yılının Newroz finali Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Newroz Parkı’nda gerçekleştirildi. Bu Newroz Maraş ve Hatay merkezli depremlerde hayatını kaybeden yurttaşlara adandı. Newroz alanına sabah saatlerinde başlayan girişlerle öğlen saatlerinde dolmaya başladı. Newroz kutlamalarına gelen yurttaşlar demokrasi, özgürlük ve barış mesajı vererek kutlamalara katıldı.

Siyasi tutsaklara özgürlük istendi

Bağlardan katıldığını söyleyen bir yurttaş, “Demirtaş ve diğer tüm siyasi tutsaklara özgürlük demek için buradayız. Bütün tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz. Newroz benim için özgürlüğü, barışı ve demokrasiyi ifade ediyor” dedi.

Newroza katılmak için Lice’nin bir köyünde geldiğini söyleyen bir yurttaş, düşüncelerini “Biz buraya siyasi tutsaklığın ve kayyum döneminin son bulması için geldik. Demokrasi, özgürlük ve barış istiyoruz” diye belirtti.

Kayapınar’dan Newroza katıldığını ifade eden bir yurttaş da duygularını, “Newroz, ülkemizi baharla, bizi de devrimci ruhla yenileyen bir gündür. Hep birlikte yenileneceğiz, özgür günlere varabilmek için. Newroz pîroz be” diye ifade etti.

Adını vermek istemeyen bir yurttaş ise seçimleri hatırlatarak, “Bugün özgürlüğü yaşıyoruz. Sadece bu güne özel yaşıyoruz. İnşallah 15 Mayıs sabahına ülkece özgür bir güne uyanacağız. Eminim ki ondan sonra gelecek her günümüz daha da güzel olacak, biz daha da özgür olacağız” dedi.

Sur’dan Newroza katıldığını söyleyen bir yurttaş da depremin sonuçlarını hatırlatarak söyle dedi: “Öncelikle depremde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Bu sene diğer seneler gibi değil, depremden dolayı biraz buruk geçiyor ama biz yine de Newrozumuzu kutluyoruz. İnadına ayakta kalacağız ve 14 Mayısta bunları göndereceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.