VİDEO - Oğlunun cinayet zanlıları serbest kaldı

VİDEO - Oğlunun cinayet zanlıları serbest kaldı
Diyarbakır’da 26 yaşındaki Tacettin Dağdibi’ni akrabaları R.O ile arkadaşlık ettiği gerekçesiyle öldürdükleri iddia edilen 3 kişiden ikisi tahliye edildi. Karara tepki gösteren anne Ferzimelek Dağdibi, uzun süre adliye önünden ayrılamadı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da 15 Mart 2020’da meydana gelen olayda, 26 yaşındaki Tacettin Dağdibi, Seyrantepe Mahallesi’nde ateşli silahla öldürüldü. Cinayet şüphelisi olarak Heybet O., Halit A. İle Ömer O. isimli şahıslar tutuklandı. Heybet O., yakın akrabaları R.O ile arkadaşlık ettiği, birlikte olduğu ve uygunsuz fotoğraflarını sosyal medya hesabından yaydığı iddiasıyla Tacettin Dağdibi’ni öldürdüğünü kabul etti. Halit A. ile Ömer O. da şahsa yardım ettikleri gerekçesiyle tutuklandı. Haziran ayında Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, engelli olduğu ve kişisel bakımını yapamadığı gerekçesiyle Halit A. tahliye edildi.

İstinaf 2 ay içinde karar verdi

İddianameyi hazırlayan savcı, sanıkların üçü hakkında da “tasarlayarak insan öldürmek” suçundan müebbet hapis istemesine rağmen, mahkeme bu talebe uymadı. Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi, cinayeti işlediğini kabul eden Heybet O. hakkında, “haksız tahrik indirimi” maddesini uygulayarak, cezasını ağırlaştırılmış müebbet hapisten 20 yıla düşürdü. Diğer şahıslar hakkında “cinayete yardım ettikleri” gerekçesiyle 10 ile 12 yıl arasında hapis cezası verdi. Cezayı yetersiz bulan Dağdibi ailesi dosyayı 29 Haziran 2021 tarihinde İstinaf Mahkemesi’ne götürdü. Haziran ayının sonunda İstinaf Mahkemesi’ne giden dosyada, 2 ay içinde kararını verdi. Dosyayı sanıklar lehine sonuçlandıran İstinaf Mahkemesi, Heybet O’nun cinayeti “haksız tahrik” altında işlediğine karar verdi. Diğer iki sanıktan Ömer O’nun ise tutuksuz yargılanmasına karar verdi.  İstinaf Mahkemesi ayrıca, Ömer O. ile Halit A.’nın “cinayete yardım ettiklerinin” de şüpheli olduğu yönünde görüş belirtti.

Anne adliye önünden ayrılmadı

Tacettin Dağdibi’nin annesi Ferzimelek Dağdibi, karara tepki gösterdi. Karar açıklandıktan sonra Adliye önünden uzun süre ayrılamayan Ferzimelek Dağdibi, “İstinaf Mahkemesi nasıl oluyor da iki ay içinde karar verebiliyor. Oğlumu tasarlayarak, karar alarak öldürdüler. Ama sadece bir kişi tutuklu kaldı. Ona da indirim verdiler” dedi. Ferzimelek Dağdibi, oğlunun katillerinin hak ettiği cezayı alana kadar mücadele edeceğini söyledi. (Tigris Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.