VİDEO - Öğretmenevi ve ASO’nun yemekhane çalışanlarından açıklama

VİDEO - Öğretmenevi ve ASO’nun yemekhane çalışanlarından açıklama
İki gündür sağlık camiasında tartışma konusu olan hastane çalışanlarına silahlı saldırı olayı ve yemek boykotu ile ilgili yemekhane çalışanlarından da açıklama geldi.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - İki gündür sağlık camiasında tartışma konusu olan hastane çalışanlarına silahlı saldırı olayı ve yemek boykotu ile ilgili yemekhane çalışanlarından da açıklama geldi. Yemekhane çalışanları adına açıklama yapan gıda mühendisi Şeyhmus Parıltı, “Yaşanan kargaşada haddini aşan birinin yaptığı yanlış bizlere mal edilemez. Üzüntülüyüz” dedi.

Araştırma hastanesi bahçesinde Öğretmenevi ve ASO’nun yemekhane çalışanları adına açıklama yapan Gıda Mühendisi Şeyhmus Parıltı, şöyle dedi; “3 ekim Pazartesi günü kadın doğum ve çocuk hastanesinde yemek dağıtımında görevli garson arkadaşımız ile hastane dışından bir şahıs arasında çıkan tartışmanın büyümesi neticesinde yaşanan üzücü olay sebebiyle bütün sağlık camiasına geçmiş olsun diyoruz. Dün anlaşılmaz bir şekilde kamuoyuna yansıyan şiddet olaylarını tasvip etmiyoruz.

Bizler ne silahı ne şiddeti ne tehdidi ne baskıyı savunmuyoruz. Şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Bizler de sağlık emekçisiyiz ve sağlık emekçilerine yapılan ve yapılacak her türlü saldırıyı kınıyoruz. Bu olay tamamen yemekhanede yaşanan kargaşada haddini aşan birinin yaptığı yanlıştan kaynaklanmış. Bizlere mal edilemez, üzüntülü olduğumuzu buradan belirtiriz.”

saglik-tigris.jpg

Parıltı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İki gündür olayların bir parçası haline geldik. Hastanelerde çalışan diğer personeller emekçiyse biz neyiz. Biz de emekçiyiz. İşçilik ve emekçilik konusunda bizde onlarla aynı statüyü paylaşıyoruz. İçimizde aşçı, bulaşıkçı, garson, şoför gibi 150 farklı meslek gruplarından arkadaşlar var. Bizler ailelerimizle birlikte yaklaşık 700-800 kişinin geçiminden sorumlu insanlarız. Kimimiz yeni evli, kimimiz düğün arifesindeyiz. Bizim hastanede temas etmediğimiz tek bir personel hasta ve hasta yakını yoktur ve tüm bu personelle aramızda bir kardeşlik bağı ve kader ortaklığı bulunmaktadır. Bugüne kadar tek bir olumsuz davranışımız olmamıştır twetter üzerinden oluşturulan algıların mağduru olduk.

Hastanelerdeki yemek hizmeti işine başladığımız günden beri defalarca altını çizerek tekrar, tekrar anlatmamıza rağmen, bizden firma çalışanı diye bahsediliyor, bu konuyu da aydınlatmak gerekiyor. Biz Diyarbakır büyükşehir öğretmenevi ve ASO bünyesinde hastanelere hizmet veren personelleriz. Bu talihsiz olayda haddini aşan biri yüzünden bizlerin haksız yere cezalandırılıp tümümüzün işimizi kaybetme riskiyle karşı karşıya kalmamız hususunu kamuoyu vicdanının kabul etmeyeceğini ümit ediyoruz. Yaşanan bu münferit ve talihsiz olay sebebiyle eski çalışma arkadaşımız adına tüm kamuoyundan tekrar özür diliyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum