VİDEO - Osman Ocak Nakiboğlu’nun adı okulla yaşatılacak

VİDEO - Osman Ocak Nakiboğlu’nun adı okulla yaşatılacak
Diyarbakır Yenişehir ilçesinde eğitimci ve siyasetçi eski milletvekili Osman Ocak Nakiboğlu adına 720 öğrenci kapasiteli, 24 derslikli ortaokulu yapıldı.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER -

Okulun açılış törenine Diyarbakır valisi Ali İhsan Su, okulun yatırımcısı Osman Ocak Nakiboğlu’nun kızı Fatma Gönül Özsoy ve aile bireyleri, Diyarbakır İl Milli eğitim müdürü Murat Küçükali katıldı. Açılış saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra Yenişehir folklor ekibinin gösterisi oldu.

İlimizde eğitim hizmetine yeni bir halka

Açılışta konuşan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, “Bugün güzel bir hizmeti yerine getirmenin, ilimizde eğitim hizmetine yeni bir halka eklemenin hep birlikte mutluğunu yaşıyoruz. Öncelikle şunu ifade edeyim ilimizde hem kamu sektöründe hem de özel sektör eliyle birçok yatırım ve hizmetler gerçekleştiriliyor. Eğitimde de çok önemli hizmetleri hep birlikte gerçekleştiriyoruz. İlimiz genelinde 2021-2022 sezonu 188 hizmet ve yatırım inşallah ilimizle buluşturulacak. Bu çerçevede bunların bir kısmının hizmeti yapıldı. Bir kısmının ihaleleri ve inşaatları devam ediyor. Toplamda yaklaşık 3,5 milyar liralık eğitim hizmetini Diyarbakırlı çocuklarımızla, öğretmenlerimiz ve vatandaşlarımızla buluşturmuş olacağız. Eğitim o kadar önemli bir şey ki dünyada söz sahibi olan ülkeler eğitime çok önem verip bilgiyi üreten ülkelerdir. Bizim ülkemizde eğitime çok önem veriyor. Ülkemizin her yerinde donanımlı okullarımızla hizmet vermeye devem ediyoruz. Çok değerli Fatma Gönül Özsoy Hanım Efendi tarafından Osman Ocak Nakipoğlu adına yaptırılan 24 derslikli bu güzel okulu hizmete açacağız. Çok değerli hayırseverimize huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bu okulun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

“Osman Ocak Diyarbakır’la bütünleşmiş biri”

Ailesi adına duygularını dile getiren Osman Ocak’ın yeğeni İbrahim Ocak şöyle konuştu; “Osman Ocak aslında Diyarbakır ile bütünleşmiş emekli bir öğretmen, politikacı ve ailemizin büyüğüydü. Kendisi vefat ettikten sonra çocukları böyle bir çalışma yapmak istiyorlardı. Geçen yıl bunu yapabildiler. Kızı diş hekimi Gönül Özsoy çok büyük özverilerle Diyarbakır’da babasının adına bu okulu yaptırmaya karar verdi. Bu okul şimdi ailemizin gururu olarak ilerde yetişecek gençlerimize büyük katkıları bulunacağına umut ediyorum.”

“Çok mutluyuz”

Yapılan okulun kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Ömer Ocak ise, “Duygularımı anlatacak kelimeleri bulamıyorum. Diyarbakır’ın en eski en köklü ailesinin birer fertleri olarak maalesef memuriyetimizden dolayı il dışında bulunmaktayız. Pandemi dolayısıyla dört yıla yakındır gelemiyorduk. Bu okulun açılışı bizi hem memleketimizle buluşmaya hem dostlarımızla, hemşerilerimizle görüşmeye vesile oldu. Amcamız aile büyüğümüz Osman Ocak adına Diyarbakır’a böyle bir yatırımın yapılması herkes gibi bizi daha fazla mutlu etti. Çok duyguluyum çok teşekkür ederim” dedi.

Açılış konuşmalarından sonra katılımcılar ve öğrenciler tarafından okulun derslikleri gezildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.