VİDEO - Öz Sağlık-İş Sendikası: Ödemelerimiz yapılsın!

VİDEO - Öz Sağlık-İş Sendikası: Ödemelerimiz yapılsın!
Öz Sağlık-İş Sendikası Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanarak, sağlık işçilerinin geriye dönük ödemelerinin bir an önce yapılmasını istedi.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Öz Sağlık-İş Sendikası Diyarbakır Şubesi, geriye dönük alacakların bir an önce ödenmesi talebiyle Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanarak basın açıklaması gerçekleştirmek istedi. Yapılmak istenen açıklama öncesi polis, basın mensuplarını İl Sağlık Müdürlüğü bahçesine almazken, Öz Sağlık-İş Sendikası üyelerinin basın açıklaması yapmasına izin vermedi. Yapılan müzakere sonucu basın açıklamasının Sağlık Müdürlüğü bahçesinin dışında yapılmasına karar verildi.

Basın açıklamasını Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Aküzüm okudu.

Alacak ücretlerimizin üzerinden 45 gün geçti

Sağlık emekçilerinin geriye dönük ödemelerin geçtiğini ifade eden Aküzüm, "Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan sağlık işçilerinin yetkili sendikası Öz Sağlık-İş Sendikası olarak 190 bin işçimizin işveren sendikası TÜHİS ile imzaladığımız Toplu İş Sözleşmesi’nin üzerinden 46 gün geçti. Bu sözleşmede yer aldığı üzere işçinin 2023 Ocak ayından geçerli geriye dönük alacaklarının ödenmesi kararının üzerinden de 46 gün geçti. İşçi vefakârdır, cefakârdır, sabırlıdır, işçi ülkesini, milletinin sever. Hele sağlık işçisi belini doğrultmadan akşamı eder, bilir ki işini aksatsa bu ihmal bir insanın 'canına' değer" diye konuştu.

Çalmadığımız kapı kalmadı

"Sendika olarak ilk günden beri defalarca masaya oturduk, geriye dönük alacakları bekletmeyin dedik, işçiye nefes aldıracak bu toplu parayı kuşa döndürmeyin dedik, önümüz Kurban Bayramı işçi kurbanını kesebilsin dedik, vergi dilimini işaret ettik, ülke ekonomisinin zorluğunu gösterip alacakların bir an önce ödenmesi için çalmadık kapı bırakmadık" diyen Aküzüm sözlerine şu şekilde devam etti: "Sendika olarak devletin tüm kademelerini aşındırdık. Hesaplamalar yapılıyor dediler bekledik. Kasada para yok, ek bütçe istedik dediler bekledik. Bütçe Meclis’ten daha çıkmadı dediler bekledik. Biz sabırla beklerken bu arada neler oldu, bir hatırlayalım;

Ev kiralarımız 10 bin liranın üzerine çıktı, vergi oranları arttı, akaryakıta dev zam geldi. Akaryakıta gelen zam, aynı gün başta gıda olmak üzere tüm sektörlere aynı oranda yansıdı. Biz sabırla beklerken beslenme, barınma, ulaşım gibi temel ihtiyaçlarımız yüzde 200’e varan oranlarda artış gösterdi. Kimsenin almaya cesaret edemediği altın-döviz fiyatları fırladı, herkesin yemek zorunda olduğu domatesin, biberin yüzünü göremez olduk."

Ödemelerimiz tek kalemde ödensin

Çalışıp hak ettiğimiz geriye dönük alacaklarının ödenmemesine karşı öfkeli olduklarını belirten Aküzüm, Alın terimizin görmezden gelinmesine karşı ONURUMUZ KIRILDI. Geriye dönük alacağımız paranın bu enflasyonist ortam karşısında PULA DÖNÜŞMESİNDEN dolayı evimize götüreceğimiz EKMEK KÜÇÜLDÜ, eridi, bitti. Ha şimdi, ha birazdan, ha yarın, ha yarından da yakın diyerek oyaladığınız biz SAĞLIK İŞÇİLERİ artık seslerinin duyulmasını istiyor;

Emeğimizi hiçe saymayın, çoluk çocuğumuzun emeğine ortak olmayın. Alın terimiz vicdanlarınızda koruyalı çok oldu, görün artık. Geriye dönük alacaklarımızın tek seferde ve daha fazla geciktirmeden ödenmesini istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.