VİDEO - 'Pandemi ile yaşamayı öğrenmemiz gerek'

VİDEO - 'Pandemi ile yaşamayı öğrenmemiz gerek'
Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Elif Turan, kentte Pandemi hastanesi açılmasından ziyade vatandaşlara virüs ille yaşamayı öğretmemiz gerektiğini söyledi.

Tigris Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da vaka, test ve ölüm oranlarının artması vatandaşlar tarafından paniğe yol açarken, Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Elif Turan, süreç ile alakalı gazetemize açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Elif Turan, Pandemi başladığından bu yana Filyasyon çalışmalarına önem verilmesi gerektiğini her seferinde dile getirdiklerini, filyasyon ile ancak temaslıları tespit edebileceklerini söyledi. Turan, “Bunları tespit ettikten sonra onlarında izolasyonunu sağlamaz gerekiyor. Her seferinde yaygın test yapılması gerektiğini söylüyoruz. Çünkü, hasta yoktur hastalık vardır. Herkeste aynı belirtileri gösterecek diye bir kaide yoktur. Bazıları hiç semtom göstermeden de hastalığa yakalanabilir. Adına normalleşme dediğimiz süreç ile birlikte tedbirlerin kaldırılması ile birlikte vaka sayılarında ciddi bir artış oldu. Ondan sonra AVM, cafe ve düğün salonlarının açılması bunlar toplumsal hareketliliği artıran şeylerdir. Bu virüs yakın temas ile bulaştığı için ve toplumsal yakınlaşma arttığı için maalesef bulaşımın önüne geçemeyiz. Bu virüs ile yaşamayı öğrenme süreci olması gerekiyor. Çünkü bunun daha etkili bir aşısı ve tedavisi yok. Biz sadece halkı suçlayamayız ama bir gevşeme var. Her bölgeye ayrı tedbirlerin alınması ve kaldırılması gerekiyor. Yani vatandaşa virüsle yaşamayı öğretmemiz lazım. Bir aşı çalışması var ama ne zaman sonuçlanır belli değil” dedi. 

“HASTANEDEN ZİYADE, BULAŞIMI ÖNLEMEMİZ GEREK”

Turan, “Bir pandemi hastanesi gerekiyor ama aslında öyle bir hale geldi ki; ne kadar hastane de kursak bize yetmeye bilir. 2 Milyon kişilik bir hastane yapamayız Diyarbakır’a. Toplumsal hareketlilik arttığı zaman hepimizin kapması olasıdır. Artık hastane açabilirizden ziyade bulaşımı nasıl önleyebiliriz onu yapmamız lazım” dye konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.