VİDEO - Sağlık çalışanları: Bizim de bir dayanma gücümüz var

VİDEO - Sağlık çalışanları: Bizim de bir dayanma gücümüz var
SES, Anadolu Sağlık-Sen ve Mil Sağlık-Sen sağlıkçıların yaşadığı sorunlara ilişkin ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada: “Biz sağlık çalışanlarının yaşadığı tüm bu olumsuzluklar görmezden geliniyor. Bizimde bir dayanma gücümüz olduğu unutulmamalıdır” denildi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Anadolu Sağlık-Sen ve Mil Sağlık-Sen Diyarbakır il temsilciliği, salgın sürecinde sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada sağlık çalışanlarının sorunları görmezden gelindiği belirtilerek: “Biz sağlık çalışanlarının yaşadığı tüm bu olumsuzluklar görmezden geliniyor. Bizimde bir dayanma gücümüz olduğu unutulmamalıdır.  Bu hususlarda şuana kadar alınan önlemlerin ve yapılan uygulamaların yeteri kadar çözüm sağlamadığı açıktır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Hemen hemen hergün sağlık çalışanlarının covid-19’a bağlı olarak yaşamını yitirmesi ve sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet nedeniyle sağlık çalışanlarımız büyük bir bunalım yaşıyor. Bundan dolayı moral ve motivasyonları oldukça düşmüştür. Pandemi başladıktan sonra İdari alanda ve geri planda görevlendirilen hemşirelerden dolayı Servis ve Yoğun bakım Ünitelerinde ciddi hemşire açığı oluşmaktadır. Diğer Branşlardan hemşirelik hizmetlerinin yürütülmesi ile görevlendirilmeler sağlanmaktadır. Bu hususta özellikle Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlükleri ve Alt Birimlerinin DMK 10. Maddesinde yer alan ‘’Amir, maiyetindeki memurlara hakkaniyet ve eşitlik içinde davranır. Amirlik yetkisini kanun ve diğer mevzuatta belirtilen esaslar içinde kullanır.‘’ hükmü doğrultusunda hareket etmesini istiyoruz.

saglik-calisanlari.jpg

“Sağlık Bakanlığını alkışlıyoruz”

Biz sağlık çalışanları olarak bölük pörçük bir gelir sisteminden ziyade insan onuruna yakışır düzeyde tek kalemde tek maaş bir ücret, uygun çalışma ortamı ve çalışma koşulları, kurumlarımızda açıklık ve şeffaflık, çalışanlar arasında adalet ve yöneticilerde liyakat istiyoruz.  Bugün burada farklı sendika mensupları olarak hep birlikte Kahraman Sağlık Çalışanlarının sorunlarını görmezden gelen Sağlık Bakanlığını alkışlıyoruz.” (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.