VİDEO - Sanat, kente yeniden döndü

VİDEO - Sanat, kente yeniden döndü
 Özel Haber
Ramazan Ayı ile birlikte etkinliklerine ara veren Diyarbakır'daki sokak sanatçıları, orucun bitmesiyle birlikte, kentin tarihi mimarisiyle özdeşleşen tarihi sokaklarındaki yerini almaya başladı.

Mümin AĞCAKAYA

TİGRİS HABER - Diyarbakır özellikle merkez Sur İlçesi'nde tarih taşlardan oluşan sokakların vazgeçilmezi haline gelen sokak sanatçıları, Ramazan Bayramı'nın ilk gününden itibaren kaldıkları yerden sanatlarına devam etmeye başladığı görüldü.

whatsapp-image-2024-04-11-at-10-52-31.jpeg

Sur İlçesi Gazi Caddesi üzerinde ve Dört Ayaklı Minare civarında enstrümanlarıyla süsleyen sokak sanatçıları, tarihi ilçenin kültürü haline geldi. Kürtçe ve Türkçe şarkılar söyleyen sokak sanatçılarına zaman zaman yoldan geçenler de eşlik ederek, coşkulu bir eğlencenin ortağı oluyor.

whatsapp-image-2024-04-11-at-10-48-57.jpeg

Bazen de gruplar halinde sokak sanatçıların çaldığı müzik ritmine göre halay çeken gençler, 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Amedspor lehinde de tezahüratlarda bulunduğu görüldü. Sokak sanatçılarının performansı karşısında vatandaşların bu anları cep telefonuna kaydettiği yada canlı yayın yaptığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.