VİDEO - Sanat sokağı için kültür ve sanat festivali

VİDEO - Sanat sokağı için kültür ve sanat festivali
Diyarbakır’da Ekim ayında düzenlenecek Sanat Sokağı Kültür ve Sanat Festivali’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Serhat Özdemir - Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Sanat sokağı 2020 yılında alt ve üst yapıları tamamlanarak açıldı. İlk açıldığı günlerde sokak sanatçılarının müzikleriyle renklenirken, sonraki yıllarda uyuşturucu ve fuhuş olayları ile anılmaya başlandı. Durumdan rahatsızlık duyan ve çevre sakinlerinden gelen şikayetleri dikkate alan Sanat Sokağını güzelleştirme ve koruma derneği, sokak esnafıyla iş birliği içerisine girerek, sokağın kötü imajını ortadan kaldırmak için bir dizi karar aldı.

sanat-sokagi-toplanti-2.jpegKahvaltılı basın toplantısı gerçekleştiren dernek yöneticileri, 1'inci Sanat Sokağı Kültür ve Sanat festivalini düzenleyeceklerini duyurdu. Festival, 5- 8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalde sanatçı Hivron, Raperin, Kasım Tandoğan, Sasa ve ilizyonist Hasan Asoiaf'un katılımıyla gösteriler gerçekleşecek.

sanat-sokagi-1.jpeg

'Sanat sokağı kültür ve sanat için kuruldu'

Dernek Başkanı Ümit Umdu, sokağa eski imajını kazandırmak için çaba sarf ettiklerini, kentin ve sokağın adına yakışacak girişimlerde bulunacaklarını belirterek, "STK'lar, esnaf ve vatandaşlarla sokakta hak edecek sonucu elde edeceğimize gönülden inanıyorum. Bu sokağın adına yakışır bir şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Bu sokağın sanatla anılmasını sağlamak hepimizin görevidir. Bu sokak ilk kurulduğunda sanat ve kültür için kuruldu. Zamanla tahrip edilerek, yok edilmeye çalışıldı. Kültür sanat ve edebiyatımızı yaşatmak için değer verdiğimiz sanatçılarımızla, esnaf ve vatandaşlarımızla bu festivali gerçekleştireceğiz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.