VİDEO - Sebze ucuzladı, meyve fiyatları uçtu

VİDEO - Sebze ucuzladı, meyve fiyatları uçtu
Diyarbakır'da pazarda yerli ürünler çıkınca, sebze ucuzladı. Yakıt fiyatı yükselince, dışarıdan gelen meyve fiyatlarında ise artış oldu.

Serhat Özdemir-Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Bu hafta merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtinde kurulan pazarda fiyatlar geçtiğimiz haftaya oranla düşüş yaşadı. Yerli ürünlerin çıkmasıyla birlikte, geçtiğimiz hafta kilosu 15 ila 20 lira arasında değişen sebze fiyatları, bu hafta 10 ila 20 lira bandına düştü.

Meyve fiyatları ise yakıta gelen son zamların ardından, dışarıdan kente gelmesi nedeniyle 30 ila 70 lira bandında seyretti. Alışveriş yapan yurttaşlar ise tencerelerin kaynamadığını belirtti. Pazarcı Hasan Yıldırım, yerli ürünlerin çıktığını belirterek, "geçen hafta pahalılık vardı bu hafta biraz daha ucuzluk var. Domates geçen hafta 15 lirayken bu hafta 10 lira oldu. Biberler 20 liralardayken, 15 lira oldu. Mazot pahalı olmasına rağmen bu hafta biraz daha sebzeler düştü. İnsanlar almakta sıkıntı çekiyor. Önceden 5 kilo alan şimdi 2 kilo alıyor. Yeni yeni yerli mallar, çıkınca ucuzladı. Şu an durgunluk var. Yeniden artacak" dedi.

'Ağlamam geliyor'

Alışveriş yapan yurttaşlardan Yılmaz Dursun, yurttaşların elinde 1-2 poşeti görünce hüzünlendiğini ifade ederek, " Arabamız petrole bıraktık, çıkaramıyoruz. Mazota her gün zam var. Pazarcılarında yapacak bir şeyi yok. Gerçekten diyecek bir şey bulamıyorum. İnsanlar, baktığımızda ellerinde 1-2 poşetle ve 10-15 liralık alışveriş yapıyorlar. Ağlamam geliyor. Bu ürünler dışarıdan geliyor ve mazottan dolayı pahalıdır. Domates ve salatalık gibi ürünleri tarladan direk alıyorum. Burada da ucuzladı ama meyveler uçmuş durumdadır. 40 liraya meyve kimse yiyemez" diye konuştu.

Alışveriş yapan, Yıldan Şare ise şunları söyledi; "bu hafta geçtiğimiz haftaya göre biraz daha uygun geldi. Alım gücümüze göre maalesef pahalıdır. Hiçbir şey eskisi gibi değil. Tencere kaynamıyor"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.