VİDEO - Seçimden bir hafta önce 3 kurumu devrettiler

Kayapınar Belediyesi, belediyeye ait 3 eğitim kurumunu, seçim öncesi Sağlık Müdürlüğü'ne devretti.

Haber: Sait BAYRAM

Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi'nde, belediye yetkilileri, 31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala milyonlarca liraya mal edilen iki büyük eğitim kurumunu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne devretmesinin ardından bu kez de 3 bilgi evini İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne devrettiği öğrenildi.

saglik-kurum-devir-yapildi.jpeg

Mecliste alınan kararın ardından İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan protokol sonucu, yıllardır eğitim kurumu olarak kullanılan prefabrik Peyas 1 ve Peyas 2 bilgi evleri ile bir eğitim kurumu, Kayapınar İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne devredildi.

Onarımları Sağlık İl Müdürlüğü'nce yapılacak eğitim kurumu binalarından Peyas 1 Bilgi Evi, Verem Savaş Dispanseri, Peyas 2 Bilgi Evi de, Göçmen Sağlık Merkezi olarak kullanılacak. Diğer eğitim kurumu binasında ise hangi alanda nasıl bir hizmet vereceği ise Sağlık Müdürlüğü'nce alınacak kararla belli olacak.

saglik-merkezi-devir.jpeg

Yıkımları konuşuluyordu

Kayapınar Belediyesi yetkilileri, yıllarca prefabrik yapılarda eğitim kurumlarının artık ihtiyaca cevap vermediğini belirterek, "Bir dönem bu prefabrik yapıların yıkımları konuşuluyordu. Harabe sayılacak durumda olan bu yapıların yıkılması yerine başka alanlarda hizmet etmesini istedik. Sağlık İl Müdürlüğümüzün ve İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün bu yönde bize talepleri vardı. Biz de onarımları onlara ait olması şartıyla kurumları devrettik. Öğrencilerimizi mağdur etmeden eğitimlerine başka yerde devam ettiriyoruz. Bizim için sağlık çok önemlidir. Peyas 1 Bilgi Evimizde 5 doktor görev yapacak" şeklinde bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.