VİDEO - Şehrin merkezinde 5 mahalleyi birbirine bağlayan yolu kim yapacak?

VİDEO - Şehrin merkezinde 5 mahalleyi birbirine bağlayan yolu kim yapacak?
Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Dokuz Çeltik mezrasında 5 mahalleye giden asfalt yol belli bir yere kadar yapıldı, öyle bırakıldı, mahalleli isyan etti.

Serhat Özdemir/ Haber

TİGRİS HABER - Kent merkezine yakın bir noktada olan Dokuz Çeltik mezrasına bağlı kırsal Dolunay Mahallesinden geçen ve 5 köye ulaşımı sağlayan yol mahallenin girişine kadar yapılarak, yarım bırakıldı. Yıllardır yol ve alt yapı sorunu yaşayan mahalleli, kış aylarında çocukların okula gitmekte güçlük çektiğini ve servis araçlarının yol nedeniyle Mahalleye girmediğini belirtti. Alt yapı eksikliğinin olduğu bölgede araçların sürekli kaza yaptığı ve korumasız olan kanallara düştüğü öğrenildi.

mahalleli-yarim-birakilan-yollarinin-yapilmasini-istedi-1.jpegİddialara göre Belediyenin yaptığı yol yarım bırakılınca yapılan başvurulara rağmen hiçbir yetkili ilgilenmeyerek, vatandaşı Devlet Su İşlerine yönlendirdi. Ne yapacaklarını bilmeyen mahalleli, yetkililerden sorunların çözülmesi talebinde bulundu. Mahalle sakini Mehmet Kabar, kış mevsiminde zorluk çektiklerini, hiçbir alt ve üst yapının yapılmadığını dile getirerek, “Yüzlerce defa gidip başvurduk. Gelip yapacaklarını söylediler fakat gelmediler. Bu yolu kullanan 200 hane var. Yolun 850 metresi yapıldı, gerisi kaldı. Bu insanlar burada mağdurdur. Servis gelmiyor, çocuklar okula gidemiyor, kış aylarında bu bölge bataklıktan geçilmiyor” diye konuştu.

mahalleli-yarim-birakilan-yollarinin-yapilmasini-istedi-3.jpeg

‘Şehrin merkezinde yolumuz yok’

Mahalle sakini Zülküf Güzel, Türkiye’de bütün dağlara yol yapıldığını fakat şehrin merkezinde yol olmadığını, yarım bırakılan yolu ise Belediyenin yaptığını ifade ederek, “ Burası şehrin merkezinde fakat yolumuz yok. Yol için Belediyeye defalarca gittik, Önce tamam dediler, sonra DSİ’nin yapması gerektiğini söylediler, oraya gittiğimizde ise köy yolu olduğu için belediyenin mücavir alanları içerisinde olduğu için onların yapabileceği bir durum olmadığını aktardılar. Belediye bir kısım yol çalışmasını yaparak, yarıda bıraktı. Kış mevsiminde çocuklarımız okula gidemiyor. Yolların kötü olması nedeniyle servis araçları da buraya gelmiyor. Bizlerde bu durumda ne yapacağımızı şaşırdık. Burası yapılırsa 200 ev yol sıkıntısından kurtulmuş olacak. Türkiye’de bütün dağlara yol yapılmış, fakat şehrin merkezinde yol yok. Belediye bize ait değil diyor fakat buraya kadar yapılan yolu kendileri yaptı. Yetkililerin biran önce bu yolu yapmasını talep ediyoruz” dedi.

mahalleli-yarim-birakilan-yollarinin-yapilmasini-istedi-8.jpeg‘Buraya araban yoksa gelemiyorsun’

Sorun yaşanan yolu kullanan Bahçelievler Mahalle Muhtarı Mehmet Karaboğa ise, Yenişehir Kaymakamı bu yolu kullandığında yapılacağı sözü verdiğini, fakat hala yapılmadığını dile getirerek şunları söyledi;

“Bu mahallenin yolu 2 kilometre diğer yerlere gidilmesi için daha uzun sürüyor. Ben kışın mecburiyetten başka güzergâhı kullanarak, 17 kilometre yol gidiyorum. Kaymakam bu yoldan geçtiğinde bize ‘bu yol kesin yapılacak’ dedi. Fakat üzerinden 1 yıl geçti. Bu yol üzerinde birçok ev var. Yol yapıldığında otobüslerde gelip gider. Buraya araban yoksa gelemiyorsun.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.