VİDEO - Semt pazarlarında yangın devam ediyor, esnaf isyan ediyor; ‘Tezgâh açamayacak duruma geldik’

VİDEO - Semt pazarlarında yangın devam ediyor, esnaf isyan ediyor; ‘Tezgâh açamayacak duruma geldik’
Semt pazarlarındaki yüksek fiyatlar, vatandaşın alım gücünün çok üstünde. Vatandaş alışveriş yapmakta zorluk yaşarken, esnaf ise satışların yarı yarıya düştüğünü, böyle devam etmesi halinde pazarlarda tezgâh açamayacak noktaya geleceklerini ifade ediyor.

Mahsum KARA/ Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Enflasyon, alım gücünün düşmesi, kontrolsüz fiyat artışları vatandaşı canından bezdirdi. Semt pazarlarındaki fiyatlar vatandaşı alış veriş yapamayacak duruma getirirken, Pazar esnafı da ürün satamamaktan şikâyetçi.

Sonbahar mevsiminin kendini hissettirdiği şu günlerde köy ürünlerinin de pazarda yerini almasına rağmen meyve ve sebze fiyatlarının her geçen gün yükselmesi vatandaşın cebini yakıyor. Diyarbakır’da haftalık sebze meyve alışverişini yapmak üzere pazarın yolunu tutan vatandaşlar, ürünlerin yüksek olan fiyatlarından dolayı dert yakındı.

Kimse istediğini alamıyor

Semt pazarlarında 20 yıldır esnaflık Yapan Tahir Tekin, gelen zamlardan dolayı oldukça dertli. Her gün değişen etiket fiyatları nedeniyle satış yapamadığını dile getiren Tekin, “Durumumuz gerçekten çok kötü. Müşteri eskiden meyve alamıyordu, artık hiç bir şey alamıyor. Düşünün bir TL’ye sattığımız marulu şu an 15 liradan satıyoruz. Artık tezgâha etiket bırakamıyoruz. Müşteri fiyatları gördüğü gibi kaçıyor” diye konuştu.

Satışlarımızda yarı yarıya düşüş var

Yaptıkları satışların son günlerde yarı yarıya düştüğünü belirten Rıdvan Kaya, “Satış yapamıyoruz, vatandaşın alım gücü yok. Vatandaş, önceden 5 ya da 6 kilo aldığı bir ürünü şu an sadece bir kilo alabiliyor. İnanın çoğu insan bunu bile alamıyor. Önceleri bizim günlük kazancımızla rahatlıkla alışveriş yapabiliyorduk. Şimdi bunu söylemek mümkün değil, ev kiramızı dahi zar zor ödüyoruz” diye konuştu.

pazar1-1.jpg

Artık ayda iki defa alışveriş yapıyoruz

Pazara alışveriş yapmaya gelen Gözde Kılıç, “Maalesef uzun zamandır gönül rahatlığıyla alışveriş yapamıyoruz. Her şey gerçekten çok pahalı. Biz orta düzey çalışan insanlarız, biz bile bu fiyatlardan dolayı çok zorlanıyoruz. Geçen senlere oranla alışverişlerimiz yarı yarıya düştü. Önceleri 300 TL’ye bütün Pazar alışverişimizi yapabiliyorduk, şu anda bin liraya bile alışveriş yapmak mümkün değil. Fiyatlardan dolayı haftada bir geldiğimiz pazara artık ayda iki defa gelmek zorunda kalıyoruz” ifadelerine yer verdi.

pazar1-2.jpgFiyatlardan biz sorumlu tutuluyoruz

Pazarda meyve satışı yapan Hasan Demir, meyve fiyatlarında her hangi bir ucuzlanmanın olmadığını, tam aksine her geçen gün fiyatların artarak devam ettiğine dikkat çekti. Fiyat konusunda bir denetlemenin olmadığını dile getiren Demir, “İnsanlar fiyatlardan dolayı bizi sorumlu tutuyor. Satışlarımız gerçekten çok durgun. Özelikle son iki aydır doğru dürüst satış yapamıyoruz” dedi.

Gerçekten rezil bir durumdayız

Pazardaki fiyat artışından şikâyetçi olan Fatma Bayram, “Gerçekten rezil bir durumdayız. Biz az çok az çok alışveriş yapabiliyoruz. Durumu iyi olmayanlar bu fiyatları görünce nasıl alışveriş yapacak. 400 lira ile alışverişe geldim, sadece 3 poşet sebze alabildim, meyve alacak param kalmadı. Gerçekten artık paranın kıymeti kalmadı. Allah yardımcımız olsun” dedi.

pazar1-3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.