VİDEO - Şeyh Şamil Mahallesi’nde 42 Hasarlı bina yıkılmayı bekliyor

VİDEO - Şeyh Şamil Mahallesi’nde 42 Hasarlı bina yıkılmayı bekliyor
Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nden sonra en büyük mahallesi olan Şeyh Şamil Mahallesi’nde, 6 Şubat Depreminde hasar gören 42 bina yıkılmayı bekliyor.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Binalarda oturan 10 bine yakın aile mahalleden göç ederken, Mahalle Muhtarı Çiçek Gözen, mahalle için büyük tehlike arz eden binaların neden yıkılmadığına bir anlam veremediklerini söyledi. Hasarlı binaların yıllardır uyuşturucu madde bağımlıların meskeni haline geldiğine işaret eden Gözen, vatandaştan bu konuda yoğun şikâyetler aldıklarını vurguladı.

muhtar-bina-yikimi-2.jpeg

6 Şubat Depremlerinde etkilenen Diyarbakır’da ağır ve orta hasarlı binaların yıkımlar ağır aksak devam ederken, kentte en çok etkilenen mahalleler arasında bulunan Merkez Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi’nde 42 tane hasarlı bina 1,5 yıldır yıkılmayı bekliyor.

Depremden sonra adeta harabe bir mahalle görünümüne kavuşan Şeyh Şamil’de bu hasarlı binalarda oturan 10 bin aile göç etti. Hasarlı binaların uyuşturucu madde ve alkol bağımlıların meskeni olması mahalle sakinlerini endişelendiriyor. Binaların her an yıkılacağı endişesini de taşıyan vatandaşlar, yıkımlara biran önce başlanılmasının çağrısında bulundu.

muhtar-bina-yikimi-1.jpeg

Gözen: “1,5 yıldır yıkımları bekliyoruz”

Şeyh Şamil Mahalle Muhtarı Çiçek Gözen, Mahalledeki 42 orta ve ağır hasarlı binaların 1,5 yıl geçmesine rağmen halen neden yıkılmadığına anlam veremediklerinin altını çizerek, “Katıldığımız toplantılarda sık sık bu konuyu dile getiriyoruz. Daha önce hasarların binalarının yıkımını YİKOB gerçekleştiriyordu. Daha sonra yıkımlar kaymakamlıklara devredildi. İhaleye yapılacak. Neden halen beklenildiğine bir anlam veremiyoruz. Diyarbakır’da deprem felaketinde en çok hasar gören mahallelerdin biriyiz. Bu binaların yıkılmaması mahalle sakinlerimizin tepkisine yol açıyor” diye konuştu.

muhtar-bina-yikim-2.jpeg

“Vatandaşlar endişeli”

“Binalarda olumsuz olaylar yaşanıyor” diyen Muhtar Gözen, şöyle dedi:

“Uyuşturucu madde bağımlıları ve alkol alan insanlar bu binaları kullanıyor. Mahalleli bu konuda çok tedirgin. Büyük bir bölümü bu olumsuzluklardan dolayı evini terk edemiyor. Çocuklarını dışarıya çıkarmaya korkuyorlar. Sürekli tedirgin durumdalar. Ama bizimde bu konuda elimiz kolumuz bağlı. Sürekli gündeme getirmemize rağmen bir gelişme olmuyor. Biran önce mahalleye kötü bir görünüm veren bu binaların yıkımına başlanmasını istiyoruz. İnsanlar o binaların önünden geçerken çok ürküyor. Gece gündüz fark etmiyor. Her an binaların yıkılacağı korkusunu taşıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.