VİDEO - Sınav Koleji eğitimde iddialı

VİDEO - Sınav Koleji eğitimde iddialı
Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde 600 öğrencisi bulunan Sınav Koleji Diyarbakır’da iddialı.

TİGRİS HABER - Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde 600 öğrencisi bulunan Sınav Koleji Diyarbakır’da iddialı. Kurucu Müdürü Kürşat Akbulut, “Eğitim kalitemiz yüksek. Öğretmenlerimizi kaliteli seçiyoruz. Disiplin bizim için çok önemli, asla taviz vermiyoruz” dedi.

Sınav Koleji Diyarbakır’da bu yıl ilkokul ve anaokulu kademesinde de eğitim vermeye başladı. 600 öğrencinin eğitim gördüğü kurumda, geçen yıl ortaokul kademesinde, bazı öğrenciler LGS’de derece yaptı. Sınav Koleji öğrencisi Asmin Yılmaz, Türkiye genelinde yapılan 3D sınavında il birincisi oldu. 8’inci sınıf öğrencisi Serhat Ersu ise Türkiye geneli yapılan Sınav Okulları’nın deneme sınavında 500 tam puan aldı.

‘Yurtdışı projelere ağırlık veriyoruz’

Sınav Koleji’nin Kurucu Müdürü Kürşat Akbulut, çocukların dünya sistemine adapte olması için eğitim kalitesini yükselttiklerini söyledi. Bunun için, yurtdışı projelere ağırlık verdiklerini belirten Akbulut, “Çocuk okuldan çıktıktan sonra, hem ülkede hem dünya çapında kendini gösterebilmeli. Aldığı eğitimin faydasını, yansımasını gösterebilmeli” dedi.

Önceliğimiz eğitim

Sınav Koleji’nin eğitim kalitesinde fark yarattığının altını çizen Akbulut, “Öğretmenlerimizi kaliteli seçiyoruz. İngilizcede öğretmelerimizi uluslar arası sınavlara sokup alıyoruz. Veliler artık bunları araştırıp geliyor. Öğretmeni, ciddiyeti araştırıyor. Disiplin bizim için çok önemli, asla taviz vermiyoruz. Bu işe ticaret gözüyle bakan okulların hepsi batıyor. İşe eğitim gözüyle bakarsanız, ticaretiniz arkadan geliyor. Bu bir güven olayı. Veli, eğitiminize güvendiği zaman, 13 bin liralık kaydı 20 bin liraya yaptığınız zaman,  veli ‘evet bu okul hak ediyor’ deyip geliyor. Eğitim bizim için ön planda” diye konuştu.

sinav-kolej-tigris.jpg

Notları şişirmiyoruz

Öğrencilere hak etmedikleri notu vermediklerini belirten Akbulut şöyle devam etti: “Notları şişirmiyoruz. Ama yazılılarımız çok daha çocuğa uygun. Daha tolereli olabiliyor. Notlarla oynamak legal bir şey değil. Böyle bir dedikodu var, ama biz yapmıyoruz. Dilde çok iddialıyız. Uluslar arası projelerimiz var. Sınıflarımızda sunum derslerimiz var. Sınıflarımızda dünya sinemaları dersi yapıyoruz. Çünkü biz bir kolejiz. Ne yaparsanız, yapın buradan çıkan çocuk, dünya ile uyum sağlamak zorundadır. Türkçeyi, matematiği, fen bilgisini çocuk devletten alabilir ama İngilizce bambaşka bir ayaktır. Kolejde de İngilizce olmazsa olmazımız. Buradan çıkan çocuk kesinlikle dünyaya ayak uydurmak zorundadır. Bir sınıfa 3 hoca giriyor. Konuşma, dünya sinemaları dersimiz var. Bu üniversitede verilen bir ders (dünya sinemaları) ama biz ilkokulda bunu veriyoruz.”

İşin mutfağı önemli

Diyarbakır’da eğitimin sıralamanın gerisinde olmasını da değerlendiren Akbulut, nedenlerini şu şekilde sıraladı: “Okulda gerçek anlamda gerçek bir eğitim alıyor mu almıyor mu? Çocuk ulusal bazda mı hazırlanıyor, uluslar arası bazda mı hazırlanıyor? Çocuğa neyi veriyorsunuz? Sınav neyi istiyor? Bu Türkiye eğitiminin yaman çelişkisi. Ben diyorum çocuğa 8’inci sınıfta speaking öğreteceğim ama karşıma sınav (LGS) çıkıyor. Sınav kalem oynatmaktan başka bir şey değil. Bunlar eğitimin kalitesini düşüren ya da değiştiren doneler. Diyarbakır’da eğitim kalitesini yükseltirseniz, trend yükselir. Okulun fiziki koşullarından çok, işin mutfağı önemli. Aşçı nasıl ona bakacaksınız? Velimiz de artık buna bakıyor. Veliler artık çok bilinçli.”

‘Çocuğun mutluluğu önemli’

Sınav Koleji Müdürü Ayna Feyzullayava Özer de, sosyal etkinliklere önem verdiklerini söyledi. Çocuğun okulda mutlu olmasının ilk şartları olduğuna dikkat çeken Özer, “Bizim için önemli olan çocukların mutlu olması, eğlenmesi. Çocuklara çaktırmadan eğitim veriyoruz. Çocukların sosyal açığını kapatmaya çalışıyoruz. Liseden tıpı kazanabilecek birkaç öğrencimiz var. Ortaokuldan mezun olup, derece yapan öğrencilerimiz var.”

sinav-kolej-tigris1.jpg

Beden Eğitimi Öğretmeni dünya üçüncüsü

Sınav Koleji’nin Beden Eğitim Öğretmeni 25 yaşındaki Ceren Kaçar da bu yıl İtalya’da düzenlenen Dünya Büyükler KickBoks Şampiyonası’nda dünya üçüncülüğü kazandı. Kaçar, 2023 yılında düzenlenecek, İslami Oyunlara katılmaya da hak kazandı. Kaçar, “En büyük hedefim olimpiyatlara katılıp ülkemi temsil etmek” dedi. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.