VİDEO - Sur İlçesindeki hasarlı caminin onarımı başladı

VİDEO - Sur İlçesindeki hasarlı caminin onarımı başladı
Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’ndeki tarihi Melik Ahmet Paşa Camisi’nde restorasyon çalışması nihayet başlatıldı. 6 Şubat depremlerinde hasar gören caminin onarımının 850 gün süreceği öğrenildi.

Haber: Sait BAYRAM - Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’da hasarlı camilerden biri olan tarihi Melik Ahmet Paşa Camisinin onarımına başlandı.

Merkez sur ilçesi Melikahmet Caddesi üzerinde bulunan ve 6 Şubat depremine kadar ibadete açık olan tarihi cami, deprem sonrası Kubbesinde meydana gelen çatlaklıklardan dolayı ibadete kapatıldı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan caminin 5 aydan beri ibadete kapalı kalması cemaatin tepkisine yol açtı. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce onarım ihalesinin onaylanmasının ardından Caminin çevresi kapatılarak, çalışmalara başlandı.

said-cami-onarim-haberi-2.jpeg2 yıl 120 gün sürmesi beklenen onarımın ardından caminin ibarete açılacağı öğrenilirken, 16. yüzyıl mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan caminin yeniden eski ihtişamına kavuşturulması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.

Melikahmet camisinin dışında, Sur ilçesindeki Ziya Gökalp Mahallesinde bulunan ve depremden dolayı minarelerinde çatlaklıklar meydana gelen tarihi Parlı Sefa ve Behram Paşa camilerinde ise onarımların devam ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.