VİDEO- Sur mağdurları: Kandırıldık

VİDEO- Sur mağdurları: Kandırıldık
Sur mağdurları 5 aydır ödenmeyen kira yardımına isyan etti. Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde tepkilerini dile getiren Sur mağdurları beş aydır ödenmeyen kira yardımlarının ödenmesini talep etti.

Haber: Ali Abbas Yılmaz-Bekir Güneş

 

Tigris Haber- Sur mağdurları 5 aydır ödenmeyen kira yardımına isyan etti. Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde tepkilerini dile getiren Sur mağdurları beş aydır ödenmeyen kira yardımlarının ödenmesini talep etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır mitingi öncesi AK Parti Sur ilçe teşkilatından gelen mesajda kira yardımlarının ödeneceğinin belirtildiğini ancak paranın hesaplarına yatırılmadığını belirten Sur mağdurları “kandırıldıklarını” ifade ettiler. 


TOKİ’nin ev talebini kabul ettiklerini, sözleşmeyi imzaladıklarını, ev kuralarının çekildiğini ancak anahtar tesliminin yapılmadığın belirten Sur mağdurları, beş aydır ödenmeyen kira yardımlarına tepki gösterdi.


Anahtar gelse bile almam!


Sur mağdurlarından Şükran Çakır, tepkisini şöyle dile getirdi: “Beş aydır kiramı vermemişler. Biz beş aydır buraya niye yanaşmadık, çünkü kira yardımlarını alacağız diye. Ama yarısı aldı yarısı alamadı. O yüzden hepimiz bugün buradayız.  Daha evin içini görmemişim, kuranın nereye çıktığını bilmiyorum, nasıl kiramı kesiyorsun? Üç senedir mağdur olmuşuz. Çalışanımız yok, kira ödemezseniz ev sahipleri ev verir mi? Sur’da 50 milyarlık eşyam gitti ban 3 milyar para verdiler. Anahtarı istemiyorum, 5 aylık kiramı istiyorum. Anahtar gelse bile almam! Beş aydır ev sahibini bekletmişim.”

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


‘Adalet ve Kalkınma Partisi hani adalet?’


Beş aydır kira yardımı alamadığını belirten Faruk Alataş,“Evimizi yıktılar hakkımızı vermiyorlar. Böyle adalet mi olur? Adalet ve Kalkınma Partisi hani adalet? Beş aydır kira yardımı alamıyoruz. Gerekçe ise şu; TOKİ’de bir ev vermişler bize ama daha eve girmemişiz. Beş aydır kandırdılar bizi” ifadelerini kullandı.


Beş aydır kira yardımı yapmıyorlar bizi sokakta bıraktılar!


TOKİ’den ev almayı kabul ettiklerini ancak kurası çekilen evlerini anahtarlarını teslim almadıklarını belirten Filiz Emre, şöyle konuştu: “TOKİ kurları çekildiği zaman Sayın Valimiz geldi konuşma yaptı. Anahtar teslimatına kadar kira yardımlarının devam edeceğini söyledi. Beş aydır ise kira yardımı verilmiyor. Şimdi de bizi AK Partiden aradılar ve ‘Cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız gelecek, Pazartesi ise kiralarınızı alacaksınız’ dediler. Biz gittik ve şuan bize dedikleri şu; ‘kiralarınız kesilmiş’. Niye kesilmiş, çünkü biz TOKİ’yi kabul etmişiz. TOKİ’yi kabul ettik ama anahtarımızı teslim almadık. Beş aydır kira yardımı yapmıyorlar ve bizi sokakta bıraktılar. Eşlerimiz çalışmıyor, kiramızı ödeyemiyoruz.”


AK Partiden mesaj geldi: 4 bin TL kartınıza yatırıldı


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır mitingi öncesi kendisine AK Parti ilçe teşkilatından mesaj geldiğini belirten ve ismi öğrenilemeyen bir Sur mağduru ise şunları söyledi: “9 Mart Cumartesi saat 09:03’te bana gelen mesajdır: ‘Sayın hak sahibi 4 bin TL tutarındaki sosyal yardım ödemesi PTT kartınıza yatırılmıştır. Kartınızla birlikte alışveriş yapabilir, PTT matiklerden nakit çekebilirsiniz.’ Mitingden önce bu mesaj geldi. Cumhurbaşkanımıza miting sırasında talebimizi iletmeyelim diye bize bu mesajı yolladılar.” 


Beş aydır kira yardımı alamadıklarını belirten Sur mağdurları Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne akın etti. İl Müdürlüğü bahçesinde tepkilerini dile getiren Sur mağdurları, beş aydır ödenmeyen kira yardımlarının ödenmesini talep etti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır mitingi öncesi Ak Parti Sur ilçe teşkilatından gelen bir mesajla hem mitinge davet edildiklerini hem de beş aydır biriken kira yardımlarının en geç pazartesi günü ödeneceğinin belirtildiğini ifade eden Sur mağdurları, kandırıldıklarını söylediler. 


‘Anahtarı istemiyorum, 5 aylık kiramı istiyorum’


Sur mağdurlarından Şükran Çakır, tepkisini şöyle dile getirdi: “Beş aydır kiramı vermemişler. Vallahi pazartesi buraya gelirsem ve kiramı halletmeseler bu camları indirim. Benzin getiririm yakarım burayı. Kiracıyız mağdur olmuşuz. Biz beş aydır buraya niye yanaşmadık, çünkü kira yardımlarını alacağız diye. Ama yarısı aldı yarısı alamadı. O yüzden hepimiz bugün buradayız. Kimisi kira yardımı aldı ama kimisi almadı, biz o yüzden bugün buradayız.  Daha evin içini görmemişim, kuranın nereye çıktığını bilmiyorum, nasıl kiramı kesiyorsun? Üç senedir mağdur olmuşuz. Çalışanımız yok, kira ödemezseniz ev sahipleri ev verir mi? Sur’da 50 milyarlık eşyam gitti ban 3 milyar para verdiler. Anahtarı istemiyorum, 5 aylık kiramı istiyorum. Anahtar gelse bile almam! Beş aydır ev sahibini bekletmişim.” 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.