VİDEO - Tahir Elçi vurulduğu yerde anıldı

VİDEO - Tahir Elçi vurulduğu yerde anıldı
Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, ölümünün yedinci yılında ailesi ve avukat meslektaşlarının katılımıyla vurulduğu tarihi Dört Ayaklı Minare'nin önünde anıldı.

TİGRİS HABER - Elçi, 28 Kasım 2015 tarihinde çatışmaların yoğunlaştığı Diyarbakır'ın Sur ilçesi, Balıkçılarbaşı semtinde, silahlı çatışmalarda tahrip olan tarihi Dört Ayaklı Minare'nin önünde, savaşların tarihe ve insanlara verdiği zarara dikkat çeken açıklamasının ardından, yaşanan bir çatışmanın ortasında vurulmuştu.

tahir-elci-anmasi-3.jpg

Ölümünün yedinci yılında, Elçi'yi anmak üzere eşi Türkan Elçi, HDP Milletvekilleri İmam Taşçıer, Meral Danış Beştaş, HDP Diyarbakır Eş Başkanı Gülistan Atasoy, Türkiye Barolar Birliği Başkan yardımcısı ve yöneticileri, Mersin Baro Başkanı ile Diyarbakır ve bölge kentlerin barolarına üye avukatlar, adliye önünde bir araya gelerek tarihi Dört Ayaklı Minare'nin önüne kadar yürüdü.

Tahir Elçi'nin vurulduğu gün yaptığı basın açıklamasının metninin okunduğu anmada, saygı duruşunda bulunuldu. Kalabalık, Elçi'nin vurulduğu yere karanfiller bıraktı. Dört Ayaklı Minare önünde, Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Gökan Altun ve Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi birer konuşma yaptı.

tahir-elci-anmasi-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.