VİDEO - Tanrıkulu: Elçinin sanıkları korunuyor

VİDEO - Tanrıkulu: Elçinin sanıkları korunuyor
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Tahir Elçi davasının hukuka uygun yürütülmediğini söyledi. Tanrıkulu, mütalaadan sanıkların nasıl korunduğuna şahit olduklarını söyledi.

Naci Sapan

TİGRİS HABER - Sezgin Tanrıkulu, Tahir Elçi davası ile ilgili görüşlerini şu ana başlıklarla açıkladı;
“Diyarbakır Barosu Başkanımız Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin davada mütalaa bugün Savcı tarafından dosyaya sunuldu.

4 sayfalık mütalaa benim de elimde. Dikkatle okudum. Bu mütalaa aslında Tahir Elçi'nin öldürülmesine soruşturmanın nasıl yanlış yürütüldüğünü, hukuka uygun davranılmadığını, delillerin toplanmadığını, delillerin karartıldığını ve kamu görevlisi olan sanıkların nasıl korunduğunu çok açık biçimde ortaya koyuyor.”

Deliller karartıldı

Tanrıkulu, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; “Evet Tahir Elçi katledildi, neredeyse canlı yayında herkesin gözleri önünde katledildi. Birçok delil olmasına rağmen o deliller karartıldı ve toplatılmadı. Tanıklar dinletilmedi. 'Bu bir siyasi cinayettir.' diyen Davutoğlu dinlenmedi ve sonuçta karar aşamasına geldi.”

12 Haziran duruşmasına davet etti

12 Haziran'da duruşmanın Diyarbakır'da olacağına dikkat çeken Tanrıkulu, “Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesinde olacak. Bizler de orada olacağız. Bu cinayetin gerçek failleri ortaya çıkana kadar da mücadele etmeye devam edeceğiz. Ben Diyarbakır Barosunun Eski Başkanı olarak tüm meslektaşlarımızı 12 Haziran'da Diyarbakır'da duruşmaya bekliyorum." Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.