VİDEO - Tarihi hamamda Kimono ve peştamal sergisi

VİDEO - Tarihi hamamda Kimono ve peştamal sergisi
Sur Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi’nce, 1 yılda hazırlanan kimono ve peştameller, tarihi Paşa hamamında sergilendi. 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle açılan sergiye yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterdi.

Haber: Sait BAYRAM

Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, Sur İlçesi Yenikapı Caddesindeki tarihi Paşa Hamam da bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte el emeği dokulardan yapılan kimono ve peştamallar sergilendi.

kimonu-pestemal-sergisi-1.jpeg

Sur Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi’nde kadın emeğiyle Sur ilçesine has el emeği dokulardan oluşan ve hamamın konseptini ve kültürünü yansıtacak Kimono ve Peştamellerin yer aldığı sergi açıldı. Kadınlar günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe Yenikapı caddesini ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gördü.

kimonu-pestemal-sergisi-2.jpeg

Aile Destek Merkezi yetkilileri, Sergi ve workshop etkinliğinde, Sur Kaymakamlığı Aile ve Destek Merkezi’ndeki mesleki eğitim atölyelerinde bu unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını öğrenen ve eğitimi alan kadınlar tarafından üretilen çalışmaların yer aldığını belirterek,

kimonu-pestemal-sergisi-3.jpeg

“Bu ürünler 1 yıl içinde yapıldı. Sergimize İlgi ve alaka çok fazla. Bizim için en güzeli de gelen yerli ve yabancı tüm misafirlerin, bu çalışmanın Hamamın konseptine çok yakıştığını söylemeleri oldu. Bu dönüşü alabilmişsek ne mutlu bize” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.