VİDEO - Tarihi Sur’da örnek sokak

VİDEO - Tarihi Sur’da örnek sokak
Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde Abdal Dede Mahallesinde bulunan Göksel sokağın dış cephesi bütün sokaklara örnek olabilecek güzelliğe sahip.

Tigris Haber - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde Abdal Dede Mahallesinde bulunan Göksel sokağın dış cephesi bütün sokaklara örnek olabilecek güzelliğe sahip. Sokakta ikamet eden çocuklar başka sokaklara gitmek yerine günlerinin büyük bir bölümünü bu sokakta oyun oynayarak geçirirken, Gençlik Spor Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından ‘Altın Ayaklar Yarışıyor’ projesi bu sokakta yürütüldü.

Sur İlçesi’nde bulunan Abdal Dede Mahallesi’nde bulunan Göksel sokağın dış cephesi, Sur’da bulunan diğer sokaklara örnek teşkil olacak şekilde restore edildi. Diyarbakır Mimarlar Odası'nın  girişimleri ve çalışmaları sonucu mahalleliden hiçbir ücret alınmadan restore edilen sokağın dış cephesi, diğer mahalle ve sokaklarda oturan vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor. Yerli ve yabancı turistlerin gelip fotoğraf çektiği sokağın restorasyonu, tarihi dokusuna zarar verilmeden yapılırken, sokakta ikamet eden çocuklar gün boyu kendi evlerinin önünde oyun oynayarak zaman geçiriyor. Eskiden harabe olan sokağın restore edilmesinin ardından Gençlik Spor Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Altın Ayaklar Yarışıyor’ projesi de bu sokakta yürütüldü.

sur--005.jpg

‘BÜTÜN SOKAKLARIN BÖYLE OLMASINI İSTİYORUZ’

Sokakta oturan Meral Aktar, “İlk halleri harabeydi. Çok kötüydü. Hiç güzel değildi. Şimdiki halleri çok güzel. Bütün sokakların böyle olmasını istiyoruz. Yapılanlardan çok memnunuz. İnsanların bakış açıları çok değişti. Özellikle bu sokakta insanlar gelip fotoğraf çekiyor. Çocuklarımız Çok mutlu. Bir proje ve etkinlik olduğundan bu sokakta yapılıyor. Bizde bu durumdan dolayı çok mutluyuz. Bütün sokakların böyle olmasını istiyorum” dedi.

sur--.jpg

‘AMACIMIZ SUR SOKAKLARINI DAHA DEĞERLİ KILMAK’

Mahalle Muhtarı Serkan Güler, Sokaklarda ilgili çalışmalarımız 2019 yılında başladı. Yaklaşık 3-4 aylık bir süreçte sokağı bu hale getirdik. Diğer sokaklara nazaran milletin ilgisini çekebilecek duruma getirdik. Amacımız Sur içindeki evleri daha değerli kılmak ve daha güzel görünme dönüştürmek. Amacımız bunu proje dahilinde bütün sokaklara uygulamak ”diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum