VİDEO - Teminat mektubu yerine kefalet senedi

VİDEO - Teminat mektubu yerine kefalet senedi
Diyarbakır Sigorta Acenteleri Derneği ve Quick Sigorta Diyarbakır'da hem çocukları sevindirdi hem de Diyarbakırlı iş insanlarının nakit kredi limitlerine katkı sunacak 'Kefalet Senedi'ni tanıttı.

Sur'un Kervanpınar ve Zorova köylerindeki öğrencilere spor ve kırtasiye malzemesi desteğinde bulunan Quick Sigorta, sosyal sorumluluk projesinin ardından gerçekleştirdiği finansal sigortalar toplantısında Diyarbakırlı acenteleri ile buluştu.

Tigris Haber'e konuşan Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, İş insanlarının bankalara vermek zorunda kaldıkları teminat mektubunun yerine alacak  olan "Kefalet Senedi'nin Quick Sigorta ile birlikte Diyarbakır’da olduğunu söyledi.

t10-004.jpg

Quick Sigorta'dan 'Kefalet Senedi'

Yaşar, "Artık iş insanlarımız bankalardan teminat mektubu almak zorunda değiller. Tabii ki o bir alternatif ama biliyorsunuz bankalar tek bir kredi limiti tahsis ediyorlar ve iş insanlarımız da bu limitleri gayri nakdi kredi (teminat mektubu) ya da nakit kredi olarak kullanabiliyorlar. Tabii, teminat mektubu aldıklarında o nakit kredi hacimlerini de kullanıyorlar ve nakit hacimleri daralıyor. Bizden kefalet senedi aldıklarında ise bankalardaki o limit kalıyor. Yani, bu limitleri nakit kredi limiti olarak kullanabilirler ve bizden de kefalet senetlerini alabilirler. Böylece teminat mektupları ile o nakit kredi limitlerini de kapatmamış olurlar. Kefalet senedi olarak kullandıkları limitleri bankalarda nakit kredi olarak kullanmaya devam edebilirler. Böylece hem iş insanlarımız hem de ekonomi için yeni bir kaynak yaratmış oluyoruz. Tabii, o nakit limitlerle de yeni iş imkanları yeni istihdam olanakları yeni kaynaklar oluşturmuş olurlar." diye konuştu.

t2-009.jpg

Diyarbakır Sigorta Acenteleri Derneği ve Quick Sigorta tarafından organize edilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında Sur İlçesi'nde bulunan Kervanpınar ve Zorova köylerindeki öğrencilere spor ve kırtasiye malzemesi desteğinde bulunuldu.

q.jpg

Quick Sigorta,  sosyal sorumluluk projesi kapsamında bugün Suriçi'ne bağlı Kervanpınar ve Zorova köylerindeki öğrencilere, spor ve kırtasiye malzemesi desteğinde bulunarak hem öğrencilerin ihtiyaçlarını karşıladı hem de onların  sevinçlerine ortak oldu.

Diyarbakır Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Erdal Çiçek, sosyal sorumluluk projelerinin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirtti.

t8-006.jpg

10 okulun spor ve kırtasiye ihtiyaçları karşılanacak

Diyarbakır Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Erdal Çiçek konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “ Biz Diyarbakır Sigorta Acenteleri Derneği olarak sosyal sorumluluk projeleriyle köy okullarımızda öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu malzemelere katkıda bulunmak istedik. Bu kapsamda Sur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçtik ve  tespit edebildiğimiz ihtiyaçlar çerçevesinde öğrencilerimize destek olmak istedik. 10 köyde öğrencilerin spor malzemesi ihtiyacı vardı. Bizden destek istediler. Bu projemizde Quick sigorta bize destek oldu ve onların katkılarıyla bugün iki okulumuzda öğrencilerimizle buluştuk. Quick Sigorta yönetimi ilk etapta 10 okulun futbol, voleybol ve basketbol topu ihtiyaçlarını karşıladılar. Bugün, Sur İlçesine bağlı Kervanpınar ve Zorova köylerindeki okulları ziyaret ederek çocuklarımıza spor ve kırtasiye malzemesi desteğinde bulunduk. Sonrasında ise peyderpey diğer okullarımızdaki öğrencilerimiz ile de buluşacağız.” dedi.

t5-008.jpg

"Umarım çocuklarımız da burada çalışan mesai arkadaşlarımız da mutlu olurlar"

Sur ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Murat Aygün, Diyarbakır Sigorta Acenteleri Derneği ve Quick Sigorta desteği ile gerçekleşen sosyal sorumluluk projesi kapsamında Sur'daki okullara yapılan desteklere ilişkin, " Diyarbakır Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Erdal Çiçek'in vasıtası ile bu sosyal sorumluluk projesine dahil olduk. Olması gereken, güzel bir etkinlik. Çocuklarımızı bu şekilde mutlu etmeye gayret gösteriyoruz. Çocuklarımız böylesi projelerle farklı insanlarla tanışıyorlar. Bu projeyi gerçekleştiren dostlarımızda farklı ortamlar görüp, farklı izlenimlerde bulunabiliyorlar. Bu tür sosyal projelerin iletişim anlamında daha da fazla olması gerektiğini düşünüyorum. Sorunlarımızı birlikte çözebileceğimiz kanaatindeyim. Bu vesileyle, kaynaşma olsun, birbirini anlama olsun, empati çabası olsun, farklı yerlerdeki insanları, yaşamları tanımak güzel şey. Okullarımızı belirlerken daha çok ihtiyaca göre bir tercihte bulunduk. Ekonomik sıkıntı yaşadığını düşündüğümüz okullarımızdaki öğrencilerimizi bu şekilde mutlu edebiliriz diye düşündük. Umarım çocuklarımız da burada çalışan mesai arkadaşlarımız da mutlu olurlar." diye konuştu.  

t3-009.jpg

Quick Sigorta Sur'un Kervansaray ve Zorova köylerinde öğrencilerle buluştu

Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar ise gençlerin ihtiyaçlarının öncelikli olduğunu belirterek, “Gençlerimizin ihtiyaçları bizim için öncelikli. Bu türde destekleri sağlamak bizi mutlu ediyor. Umarım bu okullardan ilerde bizlere gurur verecek sporcular yetişir” dedi.

t12-002.jpg

Finansal sigortalar toplantısı öncesi Tigris Haber'e konuşan Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, üç günlük Diyarbakır programları üzerine şunları ifade etti "Diyarbakır'da iki tane programımız var, ilki Diyarbakır'ın köylerinde bulunan bazı okulların spor ve kırtasiye malzemesi ihtiyaçları konusunda öğrencilerimize destek olmaktı ve bugün itibariyle iki okulumuzda öğrencilerimizle buluştuk. Diyarbakır'da çok sayıda okula gideceğiz ve öğrencilerimizle, öğretenlerimizle bir araya gelip çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu spor ve kırtasiye malzemeleri konusunda onlara destek olacağız. Bugün Kervansaray ve Zorova köylerinde öğrencilerimizi ziyaret ettik. Bunun dışında okullarımızdan çeşitli talepler aldık ve yakın bir süreçte bunara da yanıt olacağız. Elbette ki, bu okullar bizim okullarımız, bu çocuklar bizim çocuklarımız ve dolayısıyla onların ihtiyaçlarını karşılamak da bizlerin boynunun borcudur. Tabii ki, bugün öğrencilerimizle bu sevinci paylaşmak, onların yüzlerindeki o coşkuyu, mutluluğu görmek,onlarla o güzel anları paylaşmak bizim için mutluluk vericidir. Hakikaten nasıl bir gençliğin geldiğini, ne kadar zeki olduklarını ve onlarla sohbet etmek bizim için oldukça keyifli ve güzel bir deneyim oldu. Diyarbakır Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Erdal Çiçek'e de bu konudaki destekleri için çok teşekkür ediyorum.

t11-002.jpg

Teminat mektubu yerine kefalet senedi

İkinci programımız ise "Finansal sigortalar" toplantısı ve buradaki acentelerimiz ile buluşacağız. Quick Sigorta, yerli ve henüz iki buçuk yaşında bir sigorta şirketidir.Tabii Quick Sigorta, yerli bir sigorta şirketi olmasının getirdiği sorumluluklara sahiptir. Dolayısıyla ülkemizin ihtiyacı olan birtakım ürünleri de lider olarak karşılamak azmi ve niyetinde. Türkiye'de özellikle reel sektörde yaşanan birtakım daralmalar ya da ihtiyacı duyulan birtakım genişletmeler konusunda da aksiyon alan bir sigorta şirketi. Banka teminat mektubu yerine geçecek olan kefalet senetlerine ilişkin uygulamalar birkaç yıl öncesinden hazırlanmıştı. Fakat Türkiye'de bu konuda sigorta şirketlerinin sağladığı bir arz bulunmamaktaydı. Quick Sigorta geçtiğimiz yıl ağustos ayında, ekonomideki bu kur yükselmesiyle ortaya çıkan ekonomik atmosfer içerisinde, reel sektörün elini rahatlatmak ve onlara yeni bir hacim yaratmak açısından kefalet sigortası ürününü piyasaya sundu. Dolayısıyla artık iş insanlarımız bankalardan teminat mektubu almak zorunda değiller. Tabii ki o bir alternatif ama biliyorsunuz bankalar tek bir kredi limiti tahsis ediyorlar ve iş insanlarımız da bu limitleri gayri nakdi kredi (teminat mektubu) ya da nakit kredi olarak kullanabiliyorlar. Tabii, teminat mektubu aldıklarında o nakit kredi hacimlerini de kullanıyorlar ve nakit hacimleri daralıyor. Bizden kefalet senedi aldıklarında ise bankalardaki o limit kalıyor. Yani, bu limitleri nakit kredi limiti olarak kullanabilirler ve bizden de kefalet senetlerini alabilirler. Böylece teminat mektupları ile o nakit kredi limitlerini de kapatmamış olurlar. Kefalet senedi olarak kullandıkları limitleri bankalarda nakit kredi olarak kullanmaya devam edebilirler. Böylece hem iş insanlarımız hem de ekonomi için yeni bir kaynak yaratmış oluyoruz. Tabii, o nakit limitlerle de yeni iş imkanları yeni istihdam olanakları yeni kaynaklar oluşturmuş olurlar. Dolayısıyla bu manada yeni bir katkı sağlamış olurlar. Quick Sigorta olarak,  2018 Ağustos'un dan bu yana binlerce iş insanımıza binlerce iş imkanı için kaynak oluşturduk ve kefalet senedi verdik."

t-021.jpg

"Kefalet senedi ürününü en iyi bilen illerimizden biri de Diyarbakır ve bölgedir"

 Diyarbakırlı acenteleri ve iş insanları ile bir araya geleceklerini belirten Quick Sigorta Genel Müdürü Yaşar, kısa sürede büyük başarılara imza attıklarına vurgu yaparak, Diyarbakır'daki faaliyetleri üzerine şunları söyledi: "Bugün ise hem Diyarbakırlı acentelerimize hem buradaki iş insanlarımıza finansal sigorta ürünlerimizi anlatacağız. Diyarbakır'da çok sayıda acentemiz var ve burada ürünümüzü kullanan, çok sayıda kefalet senedi alan müşterimiz var. Tabii fırsat buldukça Diyarbakır'a geliyor ve tekrar tekrar ürünümüzü anlatmaya ve ürünümüzün daha iyi anlaşılmasına katkı sunmayı sürdürüyoruz. Kefalet senedini Diyarbakır biliyor ve kullanıyor. Özellikle inşaat sektöründe Diyarbakırlı çok sayıda iş insanımız var. Dolayısıyla ürünümüzü en iyi bilen illerimizden biri de Diyarbakır ve bölgedir. Hem ürünümüzün tanıtımını pekiştirmek hem acentelerimizle bir araya gelmek için Diyarbakır'da üç günlük bir programımız var."  

t6-004.jpg

İki buçuk yılda Avrupa birinciliği ve dünya 3'üncülüğü başarısı

Türkiye'nin 81 ilinde 520 ilçede acentelik faaliyeti gösterdiklerini belirten Yaşar, sözlerini şöyle noktaladı: "Türkiye genelinde 2 bin tane acentemiz var. Onun dışında quicksigorta.com'dan da tüm dünyadan bize erişilebiliyor. Dolayısıyla bu manada teknolojik bir sigorta şirketiyiz. Türkiye'de yeni bir sigorta şirketi olmamıza rağmen bu teknolojik altyapımız sayesinde, dünyada 3'üncü ve Avrupa'da ise birincilik ödülü aldık. Bugün Diyarbakır'da hem ürünümüzün tanıtımını daha da pekiştirmek ve finansal sigortalardaki ve ürünlerimizdeki yeni gelişmeleri acentelerimizle paylaşacağız. Acentelerimizin varsa karşılaştıkları sorunlara yanıt olacağız."

t4-009.jpg

Finansal sigortalar toplantısı

 Quick Sigorta, İlkokul ziyaretlerinin ardından Diyarbakır Plaza Otel’de acentelerle “Finansal Sigortalar” toplantısı yaptı. Diyarbakır İş Dünyası ve Quick Sigorta acentelerinin katıldığı toplantıda "Kefalet Sigortası" ele alındı. Toplantıda Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar ve diğer yöneticiler sigortacılık ürünleri ile ilgili bilgiler verdi, acentelerden gelen  sorular cevaplandırıldı.

t7-006.jpg

Ali Abbas Yılmaz / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.